ΔΙΔΥΜΟΙ, ΑΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ… ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!- Γράφει η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

https://www.greekaffair.gr/astrologos-vasia-mauraki/

Ο Ερμής φόρεσε τα φτερωτά καμπάγια του και χύθηκε στο πέλαγος το κύμα ακροπατώντας…

Φτάνει στο νησί και η … κάμερα ζουμάρει στη σπηλιά της Καλυψώς! Μια εκπληκτική έναρξη! Εκθαμβωτική, κινηματογραφική, μας μεταφέρει από το πανύψηλο βασίλειο των Ολύμπιων Θεών στο νησί που λέγεται Ωγυγία και έτσι έχουμε την πρώτη από καταβολής κόσμου και λογοτεχνίας εναέρια λήψη!

Έτσι ξεκινάει η ραψωδία ε΄ της Οδύσσειας , με τον λεπτοκόκκαλο αγγελιοφόρο τον Ερμή να διασχίζει τα ουράνια με τα φτερωτά σανδάλια του στην πρώτη ever ,εναέρια λήψη! Φανταστείτε στη θέση του Ερμή με τα χρυσά σανδάλια και το κηρύκειο στο χέρι , ένα μικρό ελαφρύ ασημένιο αεροσκάφος , λαμπερό, γρήγορο, να μεταφέρει εικόνες και πληροφορίες, να φωτογραφίζει τις δανδελένιες ακτές και με το ραντάρ του καλά ρυθμισμένο να μη χάνει ποτέ την πορεία του. Αυτή ακριβώς είναι και η πολυσχιδής φύση του πλανήτη που κυβερνά τους Διδύμους… το μυαλό μας, τη σκέψη μας, την κίνησή μας , του πλανήτη Ερμή. Λαμπερή, ελαφριά, ρηξικέλευθη, μοντέρνα , ευκίνητη ,νεανική, έτσι όπως είναι και η φύση των Διδύμων!

Ευέλικτοι, χαριτωμένοι και πάντα έφηβοι Δίδυμοι, χρόνια σας πολλά λοιπόν! Μια νέα γενέθλια χρονιά ξεκινά για εσάς με τον Ήλιο να μπαίνει στο ζώδιό σας στις 21 του Μάη και να φέρνει τον αέρα της φρεσκάδας και της νεανικότητας στο πλανητικό σκηνικό. Οι Ρωμαίοι συσχέτιζαν τον κυβερνήτη σας τον Ερμή με τον διπρόσωπο Ρωμαίο θεό τον Ιανό, τον φύλακα των πυλών, των θυρών, των διαβάσεων και των γεφυριών! Η διττή φύση του θεού με τα δύο πρόσωπα, ένα γελαστό και ένα σοβαρό. Ένα νεαρό με καθαρό πρόσωπο και ένα ενήλικο με γενειάδα τις περισσότερες φορές, που συμβόλιζαν τα νιάτα και το γήρας. Είναι μια εξήγηση αυτή για την φήμη που έχει εξαπλωθεί πως είστε διπρόσωποι! Το αρνούμαι κατηγορηματικά! Λίγο επιπόλαιοι μπορεί να είστε, λίγο κυκλοθυμικοί επίσης, να αλλάζετε γνώμη εύκολα ναι, αλλά διπρόσωποι όχι! Δεν έχετε την απαραίτητη υπομονή και το πείσμα για κάτι τέτοιο. Απλώς είστε πολύ έξυπνοι , βαριέστε εύκολα , είστε απίστευτα επικοινωνιακοί και φλερτόζοι και κρίνοντάς σας επιφανειακά θεωρούν πως δεν είστε άξιοι εμπιστοσύνης. Χαρακτηριστικό της αιώνιας νιότης σας είναι αυτό και όχι διπροσωπίας!

Είστε η διπλή φύση του ίδιου πράγματος… είστε η διπλή όψη του ίδιου νομίσματος … είστε η δυαδικότητα αυτή που δείχνει πως τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο του αν δεν το στηρίζει το… alter ego του!!! Είστε οι Διόσκουροι, τα ”αδιαίρετα ” αδέρφια , ο αθάνατος Πολυδεύκης και ο θνητός Κάστορας, παράδειγμα αδερφικής αγάπης που ακόμη και ο θάνατος δεν μπόρεσε να χωρίσει … <<Ο Πολυδεύκης γύρισε εκεί πού κείτονταν θανάσιμα λαβωμένος ο Κάστορας κι έκλαψε πικρά σαν είδε τον θάνατο να τους χωρίζει. Παρακάλεσε τον πατέρα του τον Δία, να τον αφήσει να πεθάνει μαζί με τον αγαπημένο αδελφό του. Ο Δίας φανερώθηκε τότε στο γιο του και τον έβαλε να διαλέξει: Ή να ζήσει παντοτινά νέος ανάμεσα στους φωτεινούς θεούς του Ολύμπου ή να ζήσει για πάντα με τον αδελφό του τη μια μέρα στο ζοφερό βασίλειο του Άδη, και την άλλη στον Όλυμπο. Ο Πολυδεύκης δεν θέλησε να χωριστεί από τον αδερφό του… και έτσι μοιράστηκε την τύχη του… Από τότε, τα δυο αυτά αδέλφια πλανιούνται την μια μέρα στους σκοτεινούς κάμπους του βασιλείου του Άδη και την άλλη, ζούνε μαζί με τούς θεούς στα παλάτια του ηγέτη των θεών, του Δία. >>

Αυτή είναι η βαθύτερη έννοια του ζωδίου σας αλλά και ο σκοπός που έχετε υποχρέωση να εκπληρώσετε. Η ”επιπολαιότητα” είναι η επίφαση, είναι η κάλυψη που χρειάζεστε, αλλά και η ανάσα που παίρνετε προκειμένου να αντέξετε κάτι τόσο μεγάλο… είναι το αραιό μπαμπακένιο σύννεφο που κρύβει την ψηλή αδιάβατη κορφή… και όταν αυτό κάνει στην άκρη, τότε θα φανεί όλη η δύσκολη διαδρομή της ανάβασης! Σας χαρακτηρίζει η παιδικότητα και η αφέλεια λένε, αλλά και πάλι προπέτασμα καπνού είναι αφού ο κυβερνήτης σας ο Ερμής, το μυαλό συμβολίζει, τον τρόπο που σκεφτόμαστε , γιατί χωρίς σκέψη δεν υπάρχει πραγματοποίηση … χωρίς σκέψη δεν υπάρχει διάκριση …χωρίς σκέψη δεν υπάρχει δημιουργία… δεν υπάρχει φαντασία, λόγος, γλώσσα, επικοινωνία! Ποια αφέλεια λοιπόν; Δεν είναι τυχαίο πως η θέση κυριαρχίας του Ερμή είναι στους Διδύμους- αλλά και στην Παρθένο λόγω της διπλής κυβέρνησης του- και πως οι Δίδυμοι θεωρούνται ένα από τα πιο έξυπνα, ευέλικτα και ευκολοπροσάρμοστα ζώδια . Εξαιρετική επίσης θέση έχει και στο ζώδιο του Υδροχόου αφού ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή, χαρίζοντας σε αυτή τη θέση εφευρετικά και μαθηματικά μυαλά. Και ο Ουρανός με τα φετινά σας γενέθλια θα βρίσκεται για τα επτά τουλάχιστον επόμενα χρόνια στον δωδέκατο Ηλιακό σας οίκο. Θα ξυπνήσει τις εσωτερικές αναζητήσεις και τα όνειρά σας, θα αναταράξει τις ψυχολογικές δομές σας , θα ακουμπήσει τις μεταφυσικές σας ανησυχίες και ίσως σας φέρει και αντιμέτωπους με τις ανομολόγητες φοβίες σας . Θα έχετε όμως και έναν βοηθό που θα σας εμπνέει και θα σας χαρίζει δυναμικότητα, θα έχετε αρωγό τον Άρη από τον Υδροχόο και καθώς θα γυρίσει ανάδρομος στις πρώτες 9 μοίρες του φιλικού για εσάς αυτού ζωδίου του αέρα, οι Δίδυμοι του πρώτου δεκαημέρου θα απολαύσουν για αρκετό καιρό τα ” μπενεφίτσια” του! Στο τέλος του μήνα θα περάσει και ο κυβερνήτης σας ο Ερμής στο ζώδιο σας και θα χαρίσει τη γρήγορη σκέψη του και την αισιοδόξία του και στα υπόλοιπα δεκαήμερα. Η φετινή γενέθλια χρονιά σας δεν θα έχει καμία σχέση με τις δυο προηγούμενες αφού έχει ”ανασυρθεί” από επάνω σας το βάρος του Κρόνου. Θα είναι μια χρονιά ”επουλωτική” που θα μπορέσετε να καταλάβετε τα μαθήματα που πήρατε και θα οδηγηθείτε στην συναισθηματική σας ενηλικίωση. Θα αφήσετε πίσω σας το κοστούμι του ”Γελωτοποιού” που λίγο αβασάνιστα σας έχει προσάψει ο Jung και θα κρατήσετε μόνο το γέλιο σαν όπλο αποφυγής των αντίξοων καταταστάσεων , αφού το προηγούμενο διάστημα αναγκαστήκατε να μεγαλώσετε απότομα! Γιατί εσείς Δίδυμοι μου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, είστε τα παιδιά ενός χαρούμενου Θεού!

Ο μικρός, χαριτωμένος κλεφτάκος Ερμής, είναι ο πλανήτης με τα περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και τις αδυναμίες του ανθρώπινου είδους, αγαπητός από θεούς και ανθρώπους, διαμεσολαβητής, ψυχοπομπός , υπηρέτης δύο αφεντάδων. Κυβερνήτης διπλός των Διδύμων και της Παρθένου, μεταβλητός ,πολυμήχανος , ακούραστος λέει τα γλυκά αυτά ψεματάκια που κάνουν τη ζωή νόστιμη. Οι ψυχές τον ακολουθούν με εμπιστοσύνη μέχρι τις όχθες του Αχέροντα , γιατί αυτός τους έχει τάξει τις ακτές της Ωγυγίας και τις χάρες της Καλυψώς….