Ο Δημήτρης Πιατάς μιλάει αποκλειστικά στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο και δηλώνει: “Δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκα και ούτε ότι “… έκλεισα σαν καλλιτέχνης”.

piatas

Τι σας έκανε να επαναφέρετε το project Πανδημία;

Η εμμονή μου…. ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητας μου, είναι ότι είμαι εμμονικός… αν βάλω έναν στόχο, πρέπει να τον πραγματοποιήσω.

Πως προέκυψε η ιδέα;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ήταν ο καλύτερος σύμβουλος για να δημιουργηθεί αυτό το σενάριο.


Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε; και μπορούν να σταθούν στην εποχή μας;

Η χυδαιότητα, ο ευτελισμός ηθικής και υλική ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, η φλυαρία του ασήμαντου, η πλαστή  ευημερία,το εικονικό σεξ αγωνία να παραμείνεις διάσημος, πέρα του πεντάλεπτου που δικαιούστε… αν πιστεύετε ότι δεν μπορούν να σταθούν στο σήμερα… αυτό είναι προσωπική οπτική.

Η τηλεόραση περνά κίτρινα μηνύματα σε ότι αφορά την ψυχαγωγία;

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα δεν πειράζει να είναι ΚΑΙ κίτρινο…γίνεται επικίνδυνο όταν είναι ΜΟΝΟ κίτρινο.

Δεν θέλετε να σας θυμούνται,τι ιδεολογία είναι αυτή;

Το θεωρώ ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ σε μια χώρα που ζει με το “παρελθόν της”…να διεκδικείς την αιωνιότητα σου, με την ανυπαρξία σου,σαν μνήμη…..

Το στορυ της ταινίας και τα κριτήρια του casting;

 Οι τελευταίες μέρες του Κώστα Ανδρέου, ενός δημοσιογράφου δε κρίση,σε μια χώρα που ζει την κρίση… τα κριτήρια του casting. ήταν καθαρά αξιοκρατικά.

piatas-pandimia

 Έχετε δικαιωθεί σαν καλλιτέχνης και σκηνοθέτης;

Όχι βέβαια… αυτό μου θυμίζει μια persona που παντρεύτηκε έναν πρωθυπουργό και είπε”… ότι έκλεισε σαν γυναίκα…”. Δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκα και ούτε ότι”… έκλεισα σαν καλλιτέχνης”.

Επόμενα σχέδια;

Στο Εθνικό θέατρο θα ανεβεί το έργο του Ρόμπερτ Μπόλτ “ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΕΠΟΧΕΣ”σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,όπου παίζω μαζί με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τον Γιώργο Μοσχίδη,την Στεφάνια Γουλιώτη,τον Αλέξανδρο Μυλωνά και άλλους. Η καριέρα της ταινίας τώρα αρχίζει,αφού πρέπει να ασχοληθώ με την διανομή της και την συμμετοχή σε ξένα φεστιβάλ.

piatas-pandimia-festival

 

 

Συνέντευξη – Κυριάκος Τσικορδάνος