ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ART WEEKENDS ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.

Με επιτυχία ξεκίνησε η λειτουργία των ART WEEKENDS στην εικαστική έδρα του ART STUDIO EST/ LA CHAMBRE του ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.
Στα εγκαίνια που έγιναν με την παρουσία συνεργατών, καλλιτεχνών και φιλότεχνων ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε όλους τους παρόντες για τη διαρκή τους υποστήριξη στην αισθητική πορεία του.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ
Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ   ΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ
costas stone
                                                                                                               
Στα φετινά Art Weekends με το γενικό τίτλο: ΙΔΕΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ εκτίθενται πρωτότυπα έργα τέχνης (σχέδια, λάδια, ακρυλικά, μελάνια, μικτής τεχνικής).
Η καθ. ιστορίας της τέχνης Δώρα Μαρκάτου αναφέρει σε εκτενές κείμενο της για τις λίθινες συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου: Οι πέτρες είναι μια θεματική ενότητα που στηρίζεται ακριβώς σ’ αυτή την ιδέα του έτοιμου αντικειμένου, το οποίο μέσω της καλλιτεχνικής βούλησης γίνεται έργο τέχνης. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Αν προσέξουμε τις πέτρες  που ο Κώστας έχει μαζέψει από ερείπια, από τη θάλασσα, από τα βουνά, οπουδήποτε τις συναντούσε, θα διαπιστώσουμε, ότι έχουν όλες ενδιαφέροντα σχήματα, τυχαίες διαμορφώσεις που μας δημιουργούν συνειρμούς, και αναγνωρίζουμε ζώα, πουλιά, φυτά, πρόσωπα, μάσκες, όλα δημιουργήματα της φύσης. Εδώ ακριβώς μπαίνει η έννοια της φυσικής δημιουργίας, της φύσης ως καλλιτεχνικής δημιουργού και ως δασκάλας των καλλιτεχνών.
ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ ... , ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΟ … , ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Επίσης εκτίθενται εκδόσεις τέχνης και λογοτεχνίας. Ανάμεσα τους οι ποιητικές  συλλογές Η Οθόνη των Ονομάτων, Η ροπή της Μνήμης, Αλέα προσομοίων, In the small mirror, Η Ελεγεία των Εκβατάνων, Εγκάρσια πτήση, Πολύσμιγος Αίνος,OFFRANDES SECULAIRESη λιθογραφική έκδοση Μελανογραφίες του Ιονίου, η σειρά των συλλεκτικών Ημερολογίων Art-Est και άλλα λευκώματα τέχνης.
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΧΕΙΠΟΠΟΙΗΤΑ ΓΛΥΠΤΑ,
ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με θαυμάσια κεράσματα της παραδοσιακής Κεφαλονίτικης “Βοσκοπούλας”.