Εγκαίνια Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 8/3/2015 – 8/05/2015

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 17.00 και όλες τις ημέρες της εβδομάδας μία ώρα πριν και κατά τις ώρες των εκδηλώσεων του πολυχώρου.

Yποταγή, υποβολή, υποδούλωση, υποβάθμιση. Καταστάσεις με τις οποίες μαχόμαστε καθημερινά, ακόμη και υποσυνείδητα, μέσα από τις υποκουλτούρες στις οποίες αισθανόμαστε οτι ανήκουμε, ή που θα επιθυμούσαμε να ακολουθούμε. Εθνικότητα, κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, σεξουαλικές επιλογές, πολιτική κατάταξη, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, μορφωτικό επίπεδο, άμεση οικογένεια, η κοινωνία συνολικά, αλλά και οι απαιτήσεις απο τον ίδιο μας τον εαυτό…δυνάμεις που διαμορφώνουν το πώς, το πού και το γιατί είμαστε όπως είμαστε την κάθε δεδομένη στιγμή της ζωής μας.  Τείχη τα οποία χτίζουμε μόνοι μας αλλά υπο έξωθεν καθοδήγηση και όρους, μέσα στα οποία πιέζουμε τους εαυτούς μας να χωρέσουμε, να εξελιχθούμε και να παράξουμε. Μέσα απο αυτήν την πορεία, η ικανοποίηση και η ευημερία συνυπάρχουν με μελαγχολία, πόνο και αποτυχία.

Κάθε πίνακας εκφράζει ένα προσχέδιο. Την κάτοψη των μονοπατιών που διαγράφω καθώς λαμβάνω μέρος στις παραπάνω μάχες, τα δωμάτια που ανυψώνω, τις προσπάθειες απόδρασης, τις χαρές που ένιωσα, τις επιθυμίες που δεν τόλμησα, και τις ήττες της ψυχής. Μια πορεία που είναι για όλους η γλυκόπικρη ζωη.

*Ο χώρος κλιματίζεται

**Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Faih Mantzari-1

…Λίγα λόγια για την ΦαΜ

https://www.facebook.com/FaMAbstractArtist

Η Φαίη Αναγνωστοπούλου Μάντζαρη γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα.  Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Διαφήμιση στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα, και παρακολούθησε σεμινάρια Αφηρημένης Τέχνης στο Art League of Houston του Texas.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Δημιουργία Μακέτας στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο των Meyer,Scherer & Rockcastle στην Μιννεάπολη, καθώς και τον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και την προώθηση στον Τύπο στην εταιρεία Progressive Architecture, στην ίδια πόλη.

Άρχισε να ζωγραφίζει το 2004, εγκαταλείποντας τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διαφήμισης. Σήμερα είναι μαμά τριών παιδιών, και συνεχίζει τις αναζητήσεις της μέσα από τον χώρο της Αφηρημένης Ζωγραφικής.  Με τους πίνακες της προσπαθεί να παρασύρει τον παρατηρητή μέσα σε έντονα χρώματα, μορφές, ροές, υφές, εντάσεις και διαθέσεις. Κάθε ολοκληρωμένο έργο  είναι αποτέλεσμα ποικίλων  πειραματισμών, τον ένα πάνω από τον άλλο. Είναι ένα δείγμα της μάχης μεταξύ του αβίαστου, και του αυτόβουλου με το κατανοητό, το ελεγχόμενο και το αποδεκτό.

Εκθέσεις:

2004 – Group Exhibition @ Crostini, Houston TX
2004 – Group Exhibition @ Bering & James Gallery, Houston TX
2005 – Group Exhibition @ Archway Gallery, Houston TX
2009 – Group Exhibition @ Designers’ Dot Gallery, Athens
2010 – Solo Exhibition @ Designers’ Dot Gallery, Athens
2010 – Group Exhibition @ Athen’s Planetarium
2010 – Group Exhibition @ Parnassos Culture Center, Athens
2011 – Group Exhibition @ Designers’ Dot Galery, Athens
2012 – Duo Exhibition @ Pro-Art Gallery, Athens

2013 – Group Exhibition @ ArtZone42, Athens

2013 – Solo Exhibition @ Διελευσις, AThens

 

greekaffair.gr