Οι πίτες αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και εμβληματικά εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής, για αυτό σήμερα θα φτιάξουμε μια  Ελιόπιτα. 

ΥΛΙΚΑ

2 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

½ ΜΑΤΣΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ με το λάδι και το τρίβουμε, με τα προσθέτουμε το νερό και κάνουμε μια ρευστή ζύμη. Προσθέτουμε το μείγμα με τις ελιές ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αλείφουμε με λάδι το ταψί  μας και στρώνουμε το μείγμα μας μέσα, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς