Αρχική Μαγειρική

Μαγειρική

Λαχανικά στο φούρνο με ρύζι – του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαχανικά στο φούρνο με ρύζι - Συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Εύκολο και πεντανόστιμο Λαχανικά στο φούρνο με ρύζι στο φούρνο που τρώγεται και σαν κύριο πιάτο και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στα τραπέζια σας  ΥΛΙΚΑ: 120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ 3 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1...

Τσιπούρα με λαχανικά του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ

Τσιπούρα με λαχανικά του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ   Ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές εγγονός του Νικόλαου Τσελεμεντέ μας  δίνει μια νόστιμη συνταγή για ψαράκι με λαχανικά.    ΥΛΙΚΑ:   4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΜΑΤΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΑΡΟΤΟ 2-3 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ...

Φακές Σούπα : Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

  Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ  δημοφιλές πιάτο το οποίο έχει μαγειρευτεί σε όλα τα σπίτια. Φακές Σούπα Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΚΕΣ 1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ 2-3 ΤΟΜΑΤΕΣ 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ   ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε τις...

Παραδοσιακή Μανιταρόπιτα του chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Παραδοσιακή Μανιταρόπιτα του chef Γιώργο Τσελεμεντέ Η μανιταρόπιτα είναι παραδοσιακή πίτα και προέρχεται απο τα χωριά του ορεινού συγκροτήματος Βιτσίου, όπως Οξυά Καστοριάς, Πολυκέρασο Καστοριάςκαι Περικοπή Φλώρινας. Παρασκευάζεται είτε από νωπά μανιτάρια είτε από αποξηραμένα. ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΛΕΣ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ...

Γίγαντες πλακί του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα σας παρουσιάσω μια παραδοσιακή συνταγή «Γίγαντες πλακί» ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ 1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΖΑΧΑΡΗ (1 ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ) ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ 1 ΚΛΩΝΑΡΙ...

Παραδοσιακός Φασουλονταβάς του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς είναι μια συνταγή που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας ! Ο φασουλονταβάς ή φασουλοταβάς είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή. Παίρνει...

Σκουμπρί στο Φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Σκουμπρί στο Φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Το σκουμπρί θεωρείται πολύτιμο για το κρέας του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ιώδιο. Το...

Ο παραδοσιακος Μουσακάς του Τσελεμεντέ

Σήμερα ο εγγονός του Ν.Τσελεμεντέ , Γιώργος Τσελεμεντές μας παρουσιάζει την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή του Μουσακά που είναι και από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, σε διεθνές επίπεδο Παρόλο που θεωρείται ένα παραδοσιακό...

Κεφτεδάκια γιουβέτσι του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ

Κεφτεδάκια γιουβέτσι του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ Γιουβέτσι με κεφτεδάκια! Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με κριθαράκι και αφράτα κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Υλικά  Για τους κεφτέδες 500 γρ....

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ. Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο καθημερινό ελληνικό τραπέζι.   1.000 γρ. Σπανάκι σε Φύλλα, 200 γρ. ρύζι καρολίνα 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζάνι φρέσκο Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο  1 κουταλιά της σούπας  φρέσκο Σκόρδο...