Αρχική Μαγειρική

Μαγειρική

Κρεμμυδόσουπα

Στιφάδο Νηστίσιμο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

  Καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια ακόμα σαρακοστιανή συνταγή της Ελλάδας,Στιφάδο Νηστίσιμο  ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ 3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ 1 ΦΥΛΟ ΔΑΦΝΗΣ ΑΛΑΤΙ,...

Ρεβυθοσαλάτα συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Επειδή τα ρεβύθια δεν τρώγονται μόνον σούπα, δοκιμάστε τα και μια διαφορετική πρόταση του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ   ΥΛΙΚΑ ½ ΚΙΛΟ ΡΕΒΙΘΙΑ 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΥΜΙΝΟ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΑΧΙΝΙ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ...

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μαυροδάφνης του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Εξαιρετική συνταγή Χοιρινές Μπριζόλες μαυροδάφνης. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για απαιτητικούς καλοφαγάδες. ΥΛΙΚΑ:  6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ) 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  Παίρνουμε τις μπριζόλες τις κτυπάμε με τον μπάτη για να πλατύνουν...
MOI, JE M'EN FOUS

Κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Εξαιρετική συνταγή για Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα γλυκιά, γευστικότατη και μυρωδάτη πίτα. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, και που θα ικανοποιήσει τους χορτοφάγους και όχι μόνο. Υλικά Για τη γέμιση 1 και 1/2 κιλό κολοκύθι γλυκό 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ λίγη ζάχαρη κανέλλα άνηθος κρεμμυδόφυλλα μαϊντανός δυόσμος πορτοκαλόφλουδα...
Μοσχαράκι

Μοσχαράκι με Μελιτζάνες του Γιώργου Τσελεμεντέ

Όταν το Μοσχαράκι με Μελιτζάνες γίνεται λατρεία για τον ουρανίσκο του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και αφού πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε...

Μελιτζάνες μπουκιές της Σβέτας: του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Εύκολο κι εντυπωσιακό ορεκτικό "Μελιτζάνες μπουκιές της Σβέτας" μια ξεχωριστή συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Υλικά 2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ 10-12 ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΤΥΡΙ 2 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΗΘΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ (1/4 από το ματσάκι) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ Τρόπος παρασκευής Πλένουμε τις μελιτζάνες...

Παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Το Γλυκό της Εβδομάδας:Παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων το διασημότερο τοπικό προϊόν της πόλης των Φαρσάλων. ΥΛΙΚΑ βούτυρο γάλακτος: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού  νισεστέ: 1 φλιτζάνι του τσαγιού  ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού  νερό: 3 φλιτζάνια...

Μανιτάρια Κρασάτα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Τα μανιτάρια ως τροφή έχουν πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Ο chef Γιώργος Τσελεμεντές  προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, Μανιτάρια Κρασάτα. Για κάποιους ακαταμάχητα, ενώ για άλλους αποτρόπαιοι μύκητες…...
Καλαμαρια-ψητα-με-σκορδο-και-λεμονι

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο  μαγειρεύουμε σήμερα "Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι.Μιαακόμα νηστίσιμη συνταγή   ΥΛΙΚΑ 4 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2...

Μακαρόνια στο τηγάνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μακαρόνια στο τηγάνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ. Βαριέσαι να περιμένεις να βάλεις τη κατσαρόλα να βράσει το νερό για να βράσουν τα μακαρόνια και ύστερα να πρέπει να τα σουρώσεις ενώ θα πρέπει να φτιάξεις και σάλτσα; Ο Σεφ...