Αρχική Οίνος

Οίνος

to-elliniko-krasi-kanei-dynamiki-apovasei-sto-nisi-ton-kagkoyro-thn-aystralia

Το κρασί προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Το κρασί προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό     Πολυεπίπεδη στρατηγική για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές ακολουθεί η Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου- ΕΔΟΑΟ, αξιοποιώντας τόσο το ελληνικό στοιχείο στις χώρες-στόχους,...
ελαττώματα-οίνου

Πως να επισημάνετε συχνά ελαττώματα του οίνου

Πως να επισημάνετε συχνά ελαττώματα του οίνου. Πάτε να αναπνεύσετε το μεθυστικό μπουκέτο και μυρίζει σαν ένα υγρό υπόγειο! Στην παραγωγή του κρασιού πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Κάποια ελαττώματα είναι υποκειμενικά και διαφέρουν από άτομο σε...

Το ελληνικό κρασί κερδίζει έδαφος στην αγορά της Ασίας

Οίνος:Το ελληνικό κρασί κερδίζει έδαφος στην αγορά της Ασίας Στην καρδιά του Τόκιο, στην Γκίνζα, που θεωρείται ο «ναός» της πολυτέλειας στην Ιαπωνία, με δρόμους γεμάτους από πανάκριβα εμπορικά καταστήματα, εντυπωσιακούς χώρους διασκέδασης και ουρανοξύστες...
θερμοκρασία

Πρόγραμμα 5,2 εκατ. ευρώ για προώθηση ελληνικών κρασιών σε διεθνείς αγορές

Πρόγραμμα 5,2 εκατ. ευρώ για προώθηση ελληνικών κρασιών σε διεθνείς αγορές   Τη Σύμβαση του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων...
video

PELOPONNESE WINE FESTIVAL Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton

PELOPONNESE WINE FESTIVAL Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, έρχονται να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, δίνοντας...
χαλασμένο

Πώς αναγνωρίζουμε το χαλασμένο κρασί;

Το δείπνο είναι υπέροχο, η ατμόσφαιρα μαγευτική, αλλά το κρασί δεν πίνεται. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι χαλασμένο ή απλώς έχει άσχημη γεύση; Έχει συμβεί σε πολλούς να παραγγείλουν ένα κρασί κι ενώ όλα...
οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Το οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Το οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Καρδίτσας. Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ο.Π.Α.Π. ( Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας ). Η ζώνη Ο.Π.Α.Π. σημαίνει...
αποθήκευση

Σωστή αποθήκευση κρασιού 4 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

Σωστή αποθήκευση κρασιού 4 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για να αποθηκεύσουν το  κρασί στο σπίτι τους πρέπει να έχουν ένα κελάρι. Σιγουρα  η λέξη  κελάρι μας ταξιδεύει...

Η ωρίμανση και ο τρύγος του σταφυλιού

Η πιο σημαντική στιγμή του χρόνου για τη δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών είναι αναμφισβήτητα η ωρίμανση και ο τρύγος του σταφυλιού. Το τσαμπί του σταφυλιού συγκρατείται από το βλαστό του φυτού με το...

Η ψυχή του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται σε ένα ποτήρι κρασί

Η ψυχή του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται σε ένα ποτήρι κρασί με θέα το Αιγαίο. Τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού κρύβονται στις λευκές ποικιλίες που ευδοκιμούν στην ελληνική γη και μετουσιώνονται σε κρασί. Αγνά ελληνικά προϊόντα μετουσιώνονται...
λευκό κρασί

6 τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα καλό λευκό κρασί

6 τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα καλό λευκό κρασί. Ας υποθέσουμε ότι είστε από αυτούς που δεν ξέρουν να δοκιμάζουν κρασί και ότι χρειάζεστε έναν τρόπο για να μάθετε να εκτιμάτε την ποιότητα, χωρίς να...
κρασιά

Γιατί κάποια κρασιά μας προκαλούν πονοκέφαλο;

Γιατί κάποια συγκεκριμένα κρασιά μας προκαλούν πονοκέφαλο; Όλοι βρεθήκαμε στο τέλος ενός απογεύματος,-κι αφού έχουμε πιει αρκετό κρασί- με έναν έντονο πονοκέφαλο. Για τους περισσότερους  η εξήγηση είναι ότι ήπιαμε πολύ κρασί και όχι αρκετό...
Φυσικά Κρασιά

Φυσικά Κρασιά: Η νέα τάση στη ζήτηση των φυσικών προϊόντων

Η νέα τάση εδώ και χρονιά στη διατροφή μας είναι "όσο πιο φυσικό τοσo πιο καλό". Στο πνεύμα αυτό τα φυσικά κρασιά είναι η απάντηση στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των φυσικών προϊόντων. Κρασιά δηλαδή...
θερμοκρασία

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την θερμοκρασία ενός κρασιού

Η θερμοκρασία σερβιρίσματος ενός κρασιού, είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για την ανάδειξη της ποιότητας του κρασιού που όμως δεν την έχουμε αντιληφθεί σε όλο το εύρος της. Για να καταλάβουμε την σημασία της θερμοκρασίας σερβιρίσματος...
Ανοικτά τα οινοποιεία

Ανοικτά τα οινοποιεία όλης της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο

Ανοικτά τα οινοποιεία όλης της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων θα κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου οι φίλοι του κρασιού, αφού όλα τα οινοποιεία της Ελλάδας θα είναι...

Το βαρέλι κρασιού

Ένα από τα πλέον συνδεδεμένα αντικείμενα με το κρασί είναι σίγουρα το βαρέλι κρασιού, το οποίο όταν χρησιμοποιηθεί με σύνεση μπορεί να βελτιώσει αισθητά το χαρακτήρα κάποιων κρασιών. Ο κύριος ρόλος που παίζει το βαρέλι...