ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

«Είμαι Έλλην το καυχώμαι!
Ξέρω την καταγωγή μου.
Κι η ελληνική ψυχή μου
είναι λεβεντιάς πηγή.
Η δική μου η πατρίδα
Του πολιτισμού κοιτίδα»

Κάθε άνθρωπος σε κάθε μέρος του πλανήτη μας είναι υπερήφανος για τη χώρα του και την καταγωγή του. Και όλοι έχουν κάτι καλό να παρουσιάσουν από την ιστορία τους. Κανένας όμως λαός δεν μπορεί να είναι τόσο υπερήφανος όσο εμείς οι Έλληνες, γιατί θα χρειάζονταν τόμοι πολλοί για να περιγράψουν έστω και επιγραμματικά τις χιλιέτιες της ιστορικής διαδρομής της Ελλάδος. Η κοιτίδα κάθε υψηλού ιδανικού, της δημοκρατίας, πολιτισμού, τέχνης, των γραμμάτων, της φιλοσοφίας και της αρετής είναι η Ελλάδα μας. Τα μεγάλα πνεύματα της ανθρωπότητας, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε όλος ο πολιτισμός, τα γράμματα και οι επιστήμες ξεκίνημά τους είχαν την Ελλάδα. «Ποια άλλη χώρα έχει να λέει τέτοιες δόξες, τέτοια κλέη.

απειλη
Σαλαμίνες, Μαραθώνες, Λεωνίδες, Περικλείς, Ολυμπίες, Παρθενώνες, Πλάτωνες, Αριστοτέλεις, Ιπποκράτες, Πραξιτέλες, Ευριπίδες, Σοφοκλείς». Ποια άλλη χώρα έχει τόσους και τέτοιους ένδοξους στρατηλάτες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ιστορικούς όπως ο Θουκιδίδης, σοφούς όπως ο Σωκράτης.
Ποτέ και πουθενά δεν υπήρξε ένα κομμάτι γης σαν τη δική μας. Ο Θεός μας προικοδότησε μ’ένα ωραιότατο και ποικίλο κλίμα, ουρανό, νησάκια, βουνά και πράσινες κοιλάδες. Ο λαός μας έχει θαυμάσια χαρακτηριστικά (φιλοξενία, καλωσύνη, φιλότιμο,…) Ο Θεός μας προίκησε να μιλάμε την πιο εκφραστική και πλούσια γλώσσα. Ο Θεός ευδόκησε να χρησιμοποιήσει αυτή την γλώσσα, από την οποία χιλιάδες λέξεις δανείστηκαν οι σπουδαιότερες γλώσσες του κόσμου, για να μεταδώσει το μήνυμά Του στον άνθρωπο. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην απλή ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης έγινε στην ελληνική γλώσσα από τους Εβδομήκοντα. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου δέχτηκε το Ευαγγέλιο του Χριστού και ίδρυσε μέσα στο λαό μας τις πρώτες Χριστιανικές εκκλησίες. Κι ήταν η Ελλάδα που σαν έθνος ολόκληρο αργότερα εκχριστιανίστηκε και ανακήρυξε την χριστιανική εκκλησία ως επίσημη εκκλησία του Έθνους. Γι αυτό ακριβώς και το θρησκευτικό συναίσθημα στο λαό μας είναι έντονο. Κι όπως οι παλαιοί πολεμιστές τραγουδούσαν έτσι ακριβώς και ο σύγχρονος έλληνας θα τραγουδήσει αν υπάρξει ανάγκη:«Για του Χριστού την Πίστη την αγία /και της Πατρίδος της ελευθερία /γι αυτά τα δύο πολεμώ /κι αν δεν τ΄αποκτήσω τι μ΄ωφελεί να ζήσω;»
Ο λαός μας είναι ξεχωριστός με ιστορία πλούσια που θα την ζήλευαν ακόμη και οι μεγάλες δυνάμεις σήμερα. Βέβαια, στις ημέρες μας συμβαίνουν πράγματα που επισκιάζουν το ένδοξον παρελθόν. Γι αυτό χρειάζεται εγρήγορση και επιστροφή στις ένδοξες ρίζες της απαράμιλλης φυλής μας. Ο ρόλος της πατρίδος μας στην Ενωμένη Ευρώπη πρέπει να είναι πρωτοποριακός και σημαντικός, γιατί έχουμε να καυχηθούμε για μια μοναδική ιστορία και τη Χριστιανική μας πίστη.

 

Γράφει  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΣ