«Εμένα ο Γιος Μου» η ταινία μικρού μήκους του Χάρη Καραουλάνη.

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου», Κυριακή 01/10 στο Σικάγο

Η ταινία μικρού μήκους του Χάρη Καραουλάνη «Εμένα ο γιος μου» ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνεχίζει το ταξίδι της.

Επόμενη στάση το Σικάγο όπου θα προβληθεί την Κυριακή πρώτη Οκτωβρίου στο Greek Film Fest Chicago.

Μια ταινία που έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις και μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο.

Η σχέση ανάμεσα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τον γιος της και η προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Χιωτέλλης.

Υπόθεση

Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία μιλάει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, ενώ στην συνέχεια απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο Bridges International Film Festival.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή πρώτη Οκτωβρίου θα προβληθεί επίσης και η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη «Ο Κύκλος, το Σκιάχτρο και η Σιωπή», σε σενάριο του Βίκτωρα Ιωάννου, όπου το 2014 απέσπασε τιμητική διάκριση καλύτερης ενδυματολογίας στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου «Βαγγέλης Κοτρώνης».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Χάρης Καραουλάνης

Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου

Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης

Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ – Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία – Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου / ΄Β βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης / Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου, / Φωτογράφος Αφίσας – Backstage: Βιβή Βλασταρά / Σχεδιασμός Αφίσας: Μάνος Κακούρης

Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα

 

Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης

Είδος: Κοινωνικό Δράμα                                                        

Έτος: 2016

Διάρκεια: 7’