Έρχεται γενναίο «κούρεμα» σε δάνεια: Διαβάστε ποιους αφορά

 

 

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 95% ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΣΕ FUNDS

«Τελεσίγραφο» αναμένεται να αποστείλουν οι Τράπεζες σε κόκκινους δανειολήπτες που «αγνοούνται», προτείνοντάς τους γενναίο ψαλίδι στις οφειλές τους, το οποίο μπορεί να φτάνει και το 95%.

Οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους από δάνεια καταναλωτικής πίστης, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο μπορεί να φθάνει ακόμη και στο 5% των οφειλομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οι οφειλέτες στους οποίους θα απευθυνθούν τα πιστωτικά ιδρύματα, έχουν ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους.

Η «κρούση» προς τους δανειολήπτες θα γίνει πριν το χρέος δοθεί σε funds ή γίνουν νομικές ενέργειες.

Με βάση το δημοσίευμα του «Βήματος», οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει προβλέψεις για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 100% επί των ανεξόφλητων υπολοίπων.

Το τίμημα που προσφέρουν τα funds στις τράπεζες για τα συγκεκριμένα δάνεια είναι εξαιρετικά χαμηλό, κινούμενο σε ποσοστά της τάξης του 5% ή και χαμηλότερα επί της ονομαστικής τους αξίας.

Αυτό σημαίνει πως ό,τι εισπράξουν στο εξής είναι καθαρό κέρδος ή στη χειρότερη δεν θα εγγράψουν επιπλέον ζημιές.

 

 

Πηγη