Φάκες συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

 

Οι φακές είναι εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, αμινοξέων, φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΑΚΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με νερό για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, ρίχνουμε τις τομάτες τριμμένες λίγο νερό και βράζουμε λίγο. Προσθέτουμε τις φακές τα σκόρδα ολόκληρα το υπόλοιπο λάδι και τη δάφνη. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά συμπληρώνουμε κατά διαστήματα χλιαρό νερό, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να χυλώσει