Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ  δημοφιλές πιάτο το οποίο έχει μαγειρευτεί σε όλα τα σπίτια. Φακές Σούπα Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΚΕΣ

1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2-3 ΤΟΜΑΤΕΣ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις φακές και τις μουσκεύουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό νερό. Τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Μόλις πάρουν 2 βράσεις χύνουμε το νερό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό τα κρεμμύδια το σκόρδο και την δάφνη, μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Λίγη ώρα πριν είναι έτοιμες προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες αλατοπίπερο και το λάδι μας.