Φακή με πιλάφι. Φανταστείτε πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια συνταγή με φακές; Πολύ,αφού διαθέτει αρώματα και γεύσεις από την μάνα γη,ενώ έχει τη σφραγίδα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΑΚΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε τη φακή σε νερό να μουλιάσει μέχρι να μαλακώσει, και μετά την σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τις τομάτες πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, κατόπιν ρίχνουμε και τη φακή και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.