Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες

Οικογενειακή: Μερίδα/ες

Βαθμός Δυσκολίας: 1

 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια λευκά μέτρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 – 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 σέλερι
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 1 λουκάνικο χοιρινό χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κύβο μυρωδικών

 

    Μέθοδος Εκτέλεσης

Νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα… Ότι πρέπει μετά από μια κρύα μέρα!!!

  • Μουλιάζουμε για 8 με 12 ώρες τα φασόλια σε κρύο αλατισμένο νερό (2 πρέζες αλάτι).
  • Σουρώνουμε, βάζουμε κρύο νερό και δίνουμε μια βράση στα φασόλια για 5 λεπτά.
  • Σουρώνουμε ξανά.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον πελτέ ντομάτας για μερικά λεπτά. Αφαιρούμε και κρατάμε σε ένα μπολάκι. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε το λουκάνικο σε ελάχιστο λάδι και το κρατάμε και αυτό στο πλάι.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα φασόλια με 2 λίτρα νερό, τον κύβο, τα μυρωδικά τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι, αφού πρώτα τα σοτάρουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και προσθέτουμε τα λουκάνικα.

Tip

Πάντα τον πελτέ ντομάτας πρέπει να τον σοτάρουμε πριν τον χρησιμοποιήσουμε για να μην πικρίζει!

 

Πηγη:akispetretzikis.com

 

greekaffair.gr