ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΛΑΤΙ , ΠΙΠΕΡΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

1/2 ΜΑΤΣΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

fileto-glossas-me-kroysta-lemonioy-dia-xeiros-giorgoy-tselemente-elliniki-koyzina

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα αλατοπιπερώνουμε τα περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού και τα βάζουμε μέσα σε λαδωμένη φόρμα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.Κόβουμε την τομάτα σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τα φιλέτα μας κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα μας με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το ξύσμα μας και τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα μέντας.

www.greekaffair.gr