Φυσικές και πολιτικές εξελίξεις στον άξονα της ηγεσίας φέρνει η Ηλιακή έκλειψη 11ης Αυγούστου.- Γράφει η Αστρολόγος Βάσια Μαυράκη  

Τα άλλοθι έχουν ποια  τελείωσαν 

Όσοι φτάσαμε τη ζωή μας μέχρι και τον Ιούλιο που μας πέρασε, θα μπορούμε να »καυχιόμαστε» ότι ξέρουμε τι σημαίνει κόλαση!

Θα μπορούμε να διηγηθούμε πως μυρίσαμε την ανάσα του διαβόλου, πως είδαμε τα μάτια μου να πετούν πύρινες φλόγες, πως είδαμε την πηχτή μαύρη πίσσα να βράζει στα καζάνια της και να παραπονεθούμε … να κάνουμε ένσταση στο Θεό πως »κοιμόταν » τη συγκεκριμένη στιγμή. Τη στιγμή που τον χρειαζόμασταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τότε που κοπάδια ανθρώπων αθώων έτρεχαν αλλόφρονα σε καιρό ειρήνης , για να αποφύγουν τον θάνατο.

Όσοι φτάσαμε τη ζωή μας μέχρι και τον Ιούλιο που μας πέρασε ξέρουμε πως η ζυγαριά του Όσιρι ζύγισε αμέτρητα φτερά αυτές τις ημέρες… και είναι από τις λίγες φορές που το κέρδος στο ζύγι το είχε η Ψυχή κι όχι το φτερό! Πανάλαφρες οι Ψυχές που ζυγίστηκαν γιατί έφυγαν άδικα, γιατί έφυγαν όλες μαζί αγκαλιασμένες. Κάθονταν οι 42 δικαστές απέναντι από κάθε σταχτοντυμένη.

Ψυχή και την ρωτούσαν τις ερωτήσεις που έπρεπε να έχουν απάντηση αρνητική για να περάσουν στην όχθη την απέναντι, τη φωτεινή.

Υπήρξες οκνηρή;
-Δεν υπήρξα οκνηρή… έτρεξα να ξεφύγω από τις φλόγες!
Λιποψύχησες;
– Δεν λιποψύχησα στιγμή… πήδηξα από τους βράχους με τόλμη για να σωθώ!
Έκανες κανέναν να κλάψει;
– Δεν έκανα κανέναν να κλάψει όσο ήμουν ζωντανή… μα έκλαψα εγώ από τους καπνούς που έμπαιναν στα μάτια μου και με τύφλωναν!
Εξαπάτησες κανέναν;
– Δεν εξαπάτησα κανέναν… μόνο με εξαπάτησαν και με έστειλαν από δρόμους αδιάβατους που δήθεν θα με έβγαζαν στη σωτηρία!
Βουβοί και οι 42 δικαστές με σκυμμένο το κεφάλι… σε εσάς ελαφρότερες Ψυχές των όλων αξίζουν τα Επέκεινα!

Ένας μαύρος Ιούλιος ήταν αυτός που μόλις πέρασε με μια έκλειψη σκληρόκαρδη που έδωσε παραπάνω και από αυτά που περιμέναμε. Ένας μήνας μέχρι τώρα λαμπερός, καλοκαιρινός, ο Ιούλιος με το φωτεινό του πουκάμισο ξεκούμπωτο να ανεμίζει στον αέρα, δεν θα είναι ξανά ποτέ φωτεινός και αθώος . Οι ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν άτσαλα και ο Ιούλιος με το φωτεινό του πουκάμισο, θα μείνει πια στη μνήμη μας θανατερός, μαυροφορεμένος, ένας Νέρωνας αχόρταγος που παρακολουθεί με αρρωστημένη ευχαρίστηση τη Ρώμη παραδομένη στις φλόγες!

Και τώρα; Και τώρα τι; Ένας» Αύγουστος πέτρινος με τα μικρά του ανώμαλα σκαλιά … Ναοί στο σχήμε τ΄ουρανού» (Άξιον Εστί) …

Ένας Αύγουστος ανήφορος κι αυτός με μια Ηλιακή Έκλειψη στις 11 του μήνα στις 18 μοίρες του Λέοντα; Μια Έκλειψη με μια ανατριχιαστική γεωμετρία που ακολουθεί πιστά τον κύκλο του Μέτωνα μετά από 19 χρόνια;

Μία Έκλειψη στις ίδιες ακριβώς μοίρες με την Έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1999. Η Αστρολογία είναι πάνω από όλα παρατήρηση, στατιστική και συνδυασμός στοιχείων. Η παρατήρηση και η μελέτη χρόνων πάνω σε στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί με σοβαρότητα, έχει δείξει πως οι ετήσιες εκλείψεις αλλά και η περιοδικότητα των κύκλων SAROS , καθώς και του Μετωνικού κύκλου, έχουν άμεση σχέση με τη σεισμική δραστηριότητα. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζουν και οι θέσεις και οι όψεις των πλανητών ιδιαίτερα των εξωκρόνιων που με τις διελεύσεις τους ενεργοποιούν όψεις, αλλά και εκλείψεις. Η δύναμη των εκλείψεων δεν αφορά χρονικά την στιγμή αυτής καθαυτής της έκλειψης, αλλά ένα διάστημα έξι μηνών πριν και έξι μηνών μετά και ίσως και αρκετό καιρό περισσότερο, για μερικούς αστρολόγους. Επίσης σκληρές όψεις μεταξύ των μεγάλων πλανητών, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα αλλά και η συμμετοχή Κρόνου και Δία, ιδιαίτερα όταν ξεκινούν αναδρομές ή ορθοδρομούν από αυτές, βλέπουμε να έχουν συμμετοχή στη σεισμική δραστηριότητα. Όταν λέμε κύκλο του SAROS, εννοούμε μια περίοδο 19 περίπου ετών, στην οποία μια έκλειψη επαναλαμβάνεται με παρόμοια γεωμετρία. Γίνεται στον ίδιο άξονα δεσμών, την ίδια περίπου εποχή, αλλά όχι απαραίτητα στο ίδιο ζώδιο και μοίρες με την προηγούμενη φορά, αλλά έχει παρόμοια γεωμετρία. Ο Μετωνικός τώρα κύκλος, έχει μια περιοδικότητα 18,5 με 19 χρόνια και αντιπροσωπεύει την επανάληψη της Πανσελήνου στο ίδιο σημείο του ζωδιακού! Με το κλείσιμο του κύκλου, ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη επιστρέφουν περίπου στους ίδιους σχετικούς προσανατολισμούς. Έτσι βάση αυτών των στοιχείων , μπορούν από τις προηγούμενες εκλείψεις να προβλεφθούν οι επόμενες και ίσως και τα κοσμικά γεγονότα που θα τις ακολουθήσουν. Και όπως καλά γνωρίζουμε η γκάμα των κοσμικών γεγονότων είναι μεγάλη… εκτός από σεισμούς, κατακλυσμούς, θαλασσοταραχές και καταποντισμούς με την συμμετοχή του Άρη και του Ουρανού σε συνεχιζόμενο τετράγωνο, στο σενάριο μπορούμε να προσθέσουμε εκρήξεις, τρομοκρατικά και αεροπορικά , καθώς και τις πυρκαγιές που τόσο φρέσκες έχουμε ακόμη στη μνήμη μας.

Πέρα όμως από φυσικά και κοσμικά γεγονότα που θα μπορούσε να δώσει η έκλειψη αυτή, εδώ συμβαίνει κάτι που αφορά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, καθώς ο προοδευμένος Ήλιος του χάρτη της Ελλάδας έχει περάσει στις 17 μοίρες και 42 λεπτά του Λέοντα! Μία Σεληνιακή έκλειψη (27 Ιουλίου) πάνω στον Ήλιο του Πρωθυπουργού μας και μια Ηλιακη ( 11 Αυγούστου) πάνω στον προοδευμένο Ήλιο της χωρας μας με συμμετοχή των ανάδρομων εξωκρόνιων και του Κρόνου ανάδρομου σε σκληρές όψεις! Αλλά και έναν επίσης ανάδρομο Άρη πυροδότη και τον Ερμή στον Λέοντα επίσης να ακολουθεί την ανάδρομη πορεία των μεγαλυτέρων. Το συγκεκριμένο πλανητικό σκηνικό μια μόνο παροιμία μπορεί να μου φέρει στο μυαλό…και ένα παραμύθι!

»Όποιος σπέρνει ανέμους, θεριζει θύελλες» γιατί ήρθε η στιγμή που οι αποφάσεις του παρελθόντος θα έρθουν και θα ζητήσουν το λόγο στο παρόν και »τα καινούργια ρούχα του βασιλιά», θα είναι τόσο αόρατα που θα φανεί όλη η άσχημη γύμνια του!

Ο Λέοντας είναι ένα ζώδιο που μιλά για βασιλεία και επειδή βασιλιάδες δεν υπάρχουν πια, τουλάχιστον για μια χώρα σαν την δική μας, η ανεπάρκεια των ενδυμάτων θα αφορά στην ηγεσία της χώρα μας και αυτά που μας έχουν τάξει! Ο Λέοντας πέρα από τα θετικά του είναι και ένα ζώδιο που αγαπά τη φανφάρα και το ψευτομεγαλείο , όσο υπάρχει αυλή ικανή να τα συντηρεί. Μα τώρα τα ποντίκια θα εγκαταλείψουν πρώτα τα πλοίο και η αυλή θα αδειάζει σιγά , σιγά, αφήνοντας έκθετο τον ηγέτη στα λάθη και τις επιπόλαιες επιλογές του. Αυτοί που ηγούνται πρέπει να είναι δυνατοί στις κρίσεις, πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να υπερασπίζονται το λαό τους. Πρέπει να αναλαμβάνουν ευθύνες ακόμη και αν δεν τους αναλογούν και δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από άλλους και να χρησιμοποιούν σπαρακτικές στιγμές της πατρίδας για να »ελαφρύνουν» ποινές κατά συρροήν δολοφόνων. Και τα άλλοθι μας τελείωσαν πια! Το… είμαι νέος και δεν γνώριζα, το… τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι… δεν μας συγκινεί πλέον. Τώρα είναι ο καιρός ανάληψης ευθυνών και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

Με την Έκλειψη αυτή της 11ης Αυγούστου κάποιοι θώκοι θα τρίξουν για τα καλά, ψέματα θα αποκαλυφθούν και υπολήψεις θα πληγούν ανεπανόρθωτα

. Από τα τέλη του Σεπτέμβρη ο Άρης ορθοδρομος πια θα έχει περάσει και πάλι στον Υδροχόο, τον Οκτώβριο θα ενεργοποιήσει τις μοίρες της Έκλειψης της 27ης Ιουλίου, θα περάσει πάνω από το Μεσουράνημα της Ελλάδας κάνοντας συγχρόνως και αντίθεση με τον Ήλιο του Πρωθυπουργού μας. Τότε θα είναι η στιγμή που τα πολιτικά αποτελέσματα της Ηλιακής Έκλειψης της 11ης Αυγούστου θα γίνουν ορατά.

Σε προσωπικό τώρα επίπεδο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και πάλι ο Σταυρός των Σταθερών ζωδίων , ΤΑΥΡΟΙ (7 – 11 Μαϊου), ΛΕΟΝΤΕΣ (9- 13 Αυγούστου), ΣΚΟΡΠΙΟΙ (9 -13 Νοεμβρίου) , ΥΔΡΟΧΟΟΙ (5 – 9 Φεβρουαρίου) και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημεία από 16- 20 μοίρες σταθερών. Η οδηγία προς »ναυτιλομένους» είναι μια… ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλα τα επίπεδα. Υγεία, οικογένεια, σχέσεις, εργασία…και πρέπει να γνωρίζετε πως όποιοι κυκλοι κλείσουν τώρα θα κλείσουν οριστικά!

Ευχή μου -όπως και όλων μας πιστεύω – είναι τα γεγονότα που θα φέρει η τελευταία Έκλειψη του καλοκαιριού το επόμενο διάστημα, να είναι μόνο πολιτικά και όχι φυσικά. Ήταν βαρύς και νωπός ο φόρος που πληρώσαμε και δεν έχουμε αντοχές για άλλο πόνο και οδύνη. Ας κάνουμε όλοι μαζί μεγάλη φασαρία, σαματά, αντάρα κανονική , μην αφήσουμε το Θεό να αποκοιμηθεί ούτε για μια στιγμή αυτόν τον Αύγουστο!

»Φιλοσοφία μελέτη θανάτου εστί»
Πλάτωνας