ΓΑΥΡΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε το γαύρο και του αφαιρούμε το κεφάλι το κεντρικό κόκαλο και τα εντόσθια, τον πλένουμε καλά  τον αλατίζουμε και τον πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Το κλείνουμε να πάρει το αρχικό του σχήμα και τον αφήνουμε να στραγγίξει. Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε σε καυτό νερό για 3 λεπτά, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τυλίγουμε κάθε ψάρι σε ένα φύλλο, τα τοποθετούμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο αλατοπιπερώνουμε, χτυπάμε το λάδι με το χυμό του λεμονιού και το περιχύνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, και άλλα 5 στους 200 για να πάρουν χρώμα.