ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις γαρίδες τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει, για 3 λεπτά τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό τους, αφού τον σουρώσουμε. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά τους και αφαιρώντας το εντεράκι τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι και προσθέτουμε το μαϊντανό το βασιλικό τα κολοκυθάκια κομμένα στα τρία, τα ανακατεύουμε ρίχνουμε αλατοπίπερο τι ζωμό από τις γαρίδες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνει το φαγητό μας με λίγη σάλτσα.