Γαρίδες με πατάτες ραγού του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ

4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε , αφαιρούμε και το εντεράκι τους , τα κεφάλια τους τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τα σοτάρουμε και προσθέτουμε νερό , τα βράζουμε για 5 -10 λεπτά και τα σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το μαϊντανό τις τομάτες αλατοπίπερώνουμε βάζουμε και το ζωμό από τις γαρίδες και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν , και τότε ρίχνουμε τις γαρίδες να πάρουν μια βράση (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγοι νερό) και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.