Φίλες και φίλοι μου συνεχίζουμε και σήμερα με μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή  θαλασσινών .Γι’ αυτό και μαγειρεύουμε λαχταριστές γαρίδες με ρύζι. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει.

 

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ
1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ
½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά . Τις στραγγίζουμε, κρατώντας το ζωμό, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και της καθαρίζουμε αφαιρώντας και το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα. Κρατάμε το ζωμό από τις γαρίδες σουρωμένο στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ρύζι με το μισό λάδι ώσπου να πάρει χρώμα, και προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες εκτός από ένα φλιτζάνι που το αφήνουμε στην άκρη . Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, το ένα φλιτζάνι ζωμό που έχουμε κρατήσει, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά περίπου σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω τις γαρίδες με την σάλτσα.