Γάβρος Λαδορίγανη στο φούρνο:Είναι μία πολύ ωραία και εύκολη καλοκαιρινή συνταγή που ταιριάζει με μια περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα  

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το γαύρο και του αφαιρούμε την κοιλιά του. Τον απλώνουμε σε ένα ταψί τον αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε όλα τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε από επάνω την ρίγανη να πάει παντού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα από επάνω ο γαύρος μας.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΥΡΟ

1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ ΑΡΕΤΣΙΝΩΤΟ

ΡΙΓΑΝΗ (ΑΡΚΕΤΗ)