Γιατί και το γιαούρτι είναι μόνο ελληνικό

Η Τσεχία υπέβαλε έγκαιρα το σχέδιο αλλαγής της εθνικής νομοθεσίας της, προκειμένου να συμμορφωθεί με το κοινοτικό δίκαιο, μετά από έντονες πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τα  τελευταία 3 χρόνια και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την υπόθεση «ελληνικό γιαούρτι» και της παράτυπης χρήσης του όρου από αυτήν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι γαλακτοβιομηχανίες της Τσεχίας δεν θα χρησιμοποιούν τον όρο «ελληνικό γιαούρτι» στα προϊόντα γιαούρτης που παράγονται στην επικράτειά της, παραπλανώντας το αγοραστικό κοινό.

Αυτά έγιναν γνωστά, μετά την συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Βιτένις Αντρουκάιτις και στελεχών του επιτελείου του.

Τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλείται να επιταχύνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κατοχύρωση του ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.

Προηγούμενο άρθροΘυμός: το πρώτο θύμα του, εμείς οι ίδιοι…
Επόμενο άρθροΠρόκληση Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη»
Απόφοιτος Γενικού Λυκείου, ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Tμήμα : Συντάκτες και ρεπόρτερς (πιστοποίηση από ΟΕΕΚ), ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, Τμήμα: Οικονομίας και Διοίκησης (πιστοποίηση από ΟΕΕΚ). 1995-1996 : Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αθλητικό τμήμα 1996-1997: ΕΤ 3, βοηθός στην οργάνωση παραγωγής της καθημερινής εκπομπής ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ 1997-1999(Σεπτέμβριος) : Παρουσίαση καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών στα ραδιόφωνα Studio 4 και ΗΧΟΡΑΜΑ στην πόλη της Πτολεμαΐδας , παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην τηλεόραση TOP CHANNEL (Κοζάνη) κι εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή. Οκτώβριος 1999 – Ιούνιος 2003: Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κι έπειτα Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής-Μακεδονίας-Θράκης, σε θέματα Διεθνών Σχέσεων κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 2001-2003 : Ειδική Γραμματέας της Βαλκανικής Επιτροπής, της Διάσκεψης Περιφερειακών, Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης. 2014 – 2017 : Παρουσίαση καθημερινής μουσικοενημερωτικής εκπομπής στο ραδιόφωνο Viva Fm 95.3, Πτολεμαΐδα 2017- σήμερα : Παρουσίαση καθημερινής μουσικοενημερωτικής εκπομπής στο ραδιόφωνο Μελωδία 102,4