Γίγαντες Γιουβέτσι συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κρεμμυδόσουπα

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

4 ΤΑΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 8 ώρες να μουσκέψουν, τους ξεπλένουμε και τους στραγγίζουμε, κατόπιν τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν είναι έτοιμοι τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι, προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες το σκόρδο δύο φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρίμαχο σκεύος με τους γίγαντες προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι αλάτι πιπέρι τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ώσπου να πήξει  η σάλτσα μας.