Το γλυκό της εβδομάδας: Γλυκό Σταφύλι με τηγανιτή γραβιέρα Κρήτης του Γιώργου Τσελεμεντέ

καλή επιτυχία.  

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΕΤΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ

ΛΑΔΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό, ανακατεύουμε μέχρι να κολλήσει ή ζάχαρη πάνω στα καρύδια και κατόπιν απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180  για 10 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν και τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε . Στο πάγκο μας απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και στο κέντρο βάζουμε από ένα κομμάτι γραβιέρα, τα τυλίγουμε σε σχήμα φακέλου και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι με λάδι.Όταν είναι έτοιμα τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και και κατόπιν σε σε πιάτα κα ρίχνουμε από επάνω ζάχαρη  άχνη κανέλα τα καρύδια μας και από μια κουταλιά γλυκό σταφύλι στο καθένα.