“Γοργόνες και Μάγκες”: Το δημοφιλέστερο ελληνικό μιούζικαλ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή Θεάτρου Broadway. 

Στις 18/10/2017 διεξήχθη η συνέντευξη τύπου στο χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος με αφορμή την παράσταση: Το δημοφιλέστερο μιούζικαλ του Ελληνικού κινηματογράφου “Γοργόνες και Μάγκες”.

Το Greekaffair.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει όσα ειπώθηκαν.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Βάλαρης, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Αντώνης Γούναρης, Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Ηρώ Δημητριάδου, Τάσος Κωστής, ‘Εφη Παπαθεοδώρου, ο κ. Γιάννης Βογιατζής
και όλος ο θίασος.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Μίμης Πλέσσας με την εξής δήλωση: «Ήρθε η στιγμή να σας αποκαλύψω το μεγάλο μυστικό του μιούζικαλ. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο σοφοί από μένα που αν θα ανατρέξει κάποιος από αυτούς πίσω την ιστορία, θα σας εξηγήσουν τι είναι το μιούζικαλ. Το μιούζικαλ είναι η αμερικανοποίηση της μουσικής κωμωδίας. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι το μεγάλο μυστικό του δικού μας μιούζικαλ ήταν η σαφής επίγνωση ότι κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης ή ο μουσικός θα ήταν εκείνος που θα είχε το λόγο και ο άλλος το μόνο που θα είχε να κάνει είναι να φροντίσει αυτό που του έδινε ο αδερφός ποιητής του. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους !!!»

Αμέσως μετά το μικρόφωνο πέρασε στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή: «Τι να πω είμαι πάρα πολύ συγκινημένος μετά από πενήντα χρόνια βρίσκω και πάλι μια μεγάλη μου αγάπη και προσπαθώ να την βάλω στην αγκαλιά μου. Θεωρώ ότι αυτό το μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και του Μίμη Πλέσσα είναι κορυφαίο. Και επειδή είναι μουσικό το είδος και δεν είναι καθαρά πρόζα μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι είναι  κατώτερο είδος. Είναι πολύ ανώτερο είδος. Είναι παρά πολύ δύσκολο να συνδυάσεις την μουσική, τον λόγο, την δράση και τον μύθο και να είναι αληθινά όλα. Τέλος θα ήθελα να πω ότι εκείνη την εποχή είχαμε λαμπρούς ηθοποιούς που ερμήνευσαν αυτούς τους ρόλους. Σήμερα πάλι έχουμε από την νέα γενιά πάρα πολύ σπουδαίους ηθοποιούς  οι όποιοι καλούνται να ερμηνεύσουν τους ρόλους αυτούς.»

Πέντε λόγια για την παράσταση είπε και ο ερμηνευτής του Μιούζικαλ Γιάννης Πλούταρχος. 

«Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους όπως ο Γιάννης Βογιατζής και ο Μίμης Πλέσσας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι και εγώ σήμερα σε αυτό το πάνελ με αυτές τις σπουδαίες προσωπικοτητες. Χίλια ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να καθίσω δίπλας σας και θεωρώ σίγουρη την επιτυχία του θεατρικού Μιούζικαλ γιατί οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί και όλοι έχουν χημεία.

Το μικρόφωνο αμέσως μετά πέρασε στο σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργο Βάλαρη: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή μου που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου, αρχικά ο κ Μίμης Πλέσσας. ‘Είναι σπουδαία η τιμή να έχω την αποδοχή ενός δημιουργού που έχει σφραγίσει με την μουσική του την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένος που καταφέρνω και αναβιώνω μετά από πενήντα χρόνια με σπουδαίους συνεργάτες ένα ιστορικοί μιούζικαλ της FINOS FILM και του αείμνηστου Γιάννη Δαλιανίδη που τον θαύμαζα και είχα την τύχη να το γνωρίζω στα τελευταία χρόνια της ζωής του και να κάνουμε και παρέα. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στο κορυφαίο Έλληνα ερμηνευτή που θα τον έχουμε μαζί μας τον Γιάννη Πλούταρχο και θα ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης με ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη.

Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε την χαρά και την τιμή από φέτος η θεατρική μας στέγη να είναι θεατρική σκηνή του πλήρως ανακαινισμένου Θεάτρου Broadway. Ένα ιστορικό θέατρο που ξεκίνησε με την ‘Ελλη Λαμπέτη το 1970 και την θεατρική παράστασή «Γλυκιά μου Ίρμα» ακολούθησε ο Μάνος Κατράκης, η Ρένα Βλαχοπούλου. Τέλος θα ήθελα να συμπληρώσω ότι είναι το μονό πολιτικό έργο που όταν παρέλαβα στα χέρια μου το προτότυπο κερίμενο έγραφε «ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΑΣ» σαν πρωτότυπο τίτλο.

Πραγματευεται τόσο πολύ με τέτοια επικαιρότητα αυτό το κοινωνικό και πολιτικό θέμα που ζούμε σήμερα, του ξεπουλήματος της Ελλάδος , αλλά με μια ειδική μαεστρία από τον Γιάννη Δαλιανίδης και με τις μουσικές μελωδίες που προσθέτει άμεσα στο μιούζικαλ μας κάνει και ξεχνάμε αυτά τα θέματά και μας κάνει και περνάμε σε πιο χαρούμενες και χαλαρές στιγμές δίνοντας συγκίνηση, χαρά και ψυχαγωγία».

Μετά το σκηνοθέτη Γιώργο Βάλαρη το μικρόφωνο παρέδωσε στις κυρίες και αρχικά στην πρωταγωνίστρια του Μιούζικαλ την κ. Ζέτα Δούκα: Νιώθω τόσο συγκινημένη, είναι μεγάλο πράγμα να είσαι ηθοποιός και το μεγαλείο της ιστορίας αυτής είναι ότι ξαφνικά έρχονται στο δρόμο σου σημαντικοί άνθρωποι, άνθρωποι που έχεις μεγαλώσει μαζί τους. Έχεις γελάσει, έχεις κλάψει, έχεις πονέσει, έχεις ταυτιστεί μαζί τους. Και ξαφνικά τους βλέπεις και είναι στο ίδιο πλάνο μαζί σου σαν να είναι τηλεόραση, ή πάνω στην σκηνή όταν είναι στο θέατρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να σας το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φτερουγίζει η καρδιά μου. Το μυαλό μου όταν είμαι επάνω στην σκηνή και συναντάω τον Γιάννη Βογιατζή και να μου λέει με το ήθος και την ευγένεια που τον διακατέχει, «Δεν θέλω να με φωνάζετε Γιάννη Βογιάτζη ούτε κ. Γιάννη. Θέλω να με φωνάζετε Γιαννάκη ή Γιάννη». Θεωρώ ότι είναι τεράστιο αυτό, καλύπτει όλα τα άλλα.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Βάλαρης έδωσε το μικρόφωνο στην κ. Έφη Παπαθεοδώρου: «Τι να πω εγώ, τα είπαν όλα! Πάρα πολύ σπουδαίοι άνθρωποι. Εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, στην ζωή μου, μου έχουν τύχει φοβερά όμορφα πράγματα και αυτό είναι ένα από πιο όμορφα που μου έδωσε η ζωή.»

Στην παράσταση αυτή πρωταγωνιστεί η Μαρία Κορινθίου η οποία κατασυγκινημένη, ξέσπασε σε κλάματα!

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι περίεργο τώρα έτσι όπως νιώθω, αλλά από την άλλη είναι τόσο υπέροχο και λυτρωτικό όλο αυτό! Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, νιώθω μεγάλο δέος!», είπε η Μαρία μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα και τους λυγμούς της!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιώργο Βάλαρη, τον οποίο και ευχαρίστησε που την εμπιστεύτηκε να ερμηνεύσει αυτό τον σπουδαίο ρόλο, τον ρόλο της Μαρίνας, και έκλεισε το λόγο της λέγοντας: «Έχω να πω επίσης πως είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι πάνω στο σανίδι με τον κύριο Βογιατζή, ο οποίος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και με σέβεται! Θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτό το έργο», κατέληξε η ηθοποιός!

Ρεπορτάζ – Κυριάκος Τσικορδάνος