11.8 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019 - 5:21 ΜΜ
Αρχική Μαγειρική

Μαγειρική

Ο Chef Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού του GreekAffair.gr

Δίπλες Χριστουγέννων του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι δίπλες  με κανέλα, σουσάμι, καρύδια και μέλι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 3 ΑΥΓΑ 4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΙΚΕΡ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ...

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Τσελεμεντέ Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα! Το γλυκό των Χριστουγέννων που μοσχομυρίζουν όλα τα σπίτια τις ημέρες των Χριστουγέννων      ΥΛΙΚΑ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ...

Συνταγή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Συνταγή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για τις κρύες ημέρες του  χειμώνα  Υλικά  500γρ μοσχαρίσιος κιμάς 3 κσ ρύζι γλασσε 1 Κρεμμύδι 1 Καρότο 1 Κολοκύθι Μισό ματσάκι Σέλινο Μισό ματσάκι Άνηθο Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Αυγολέμονο 2 Αυγα Χυμό...
κουλουράκια

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

 Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια  Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο και το λαμπρό αστέρι έρχονται να σας στολίσουν με στέβια και άχνη το σπίτι σας.  Αυτά τα Χριστούγεννα καθίστε με τα παιδιά, σας μαζί και...

Κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλι και σταφίδα

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για υγιεινή διατροφή όλο το χρόνο Υλικά 1/2 φλιτζάνι  καρυδόψιχα 3  Φλιτζάνια  1/2 αλεύρι 3/4 του φλιτζανιού λάδι 1/2 φλιτζάνι ξανθή σταφίδα 1 Φλιτζάνι  1/2 ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού...

Βοδινό βραστό με μανέστρα

Βοδινό βραστό με μανέστρα Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Βοδινό βραστό με μανέστρα.Μια  Νόστιμη και απλή κρεατόσουπα, ιδανική μετά από κρύωμα, ξενύχτη    Υλικα  1 Κιλο Βοδινο Στηθος 1 Κρεμμυδι 2 Καροτα 2 Κολκυθακια Μισο ματσακι σελινο Αλατι Πιπερι 1/4 του κουπας μανεστρα   Εκτέλεση Μέσα σε μια...

Κακαβιά: Η σούπα του Ψαρά

Η κακαβιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο των νησιών και γενικά των ψαρο-περιοχών. Λένε ότι οι καπετάνιοι πίνουν την κακαβιά τους στο νεροπότηρο.   ΥΛΙΚΑ 1,5 ΚΙΛΟ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ 3  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 4  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ  250 γρ. ΠΑΤΑΤΕΣ...

Φασολάδα : Το εθνικό μας φαγητό!

Φασολάδα : Το εθνικό μας φαγητό! Η φασολάδα ή φασουλάδα συναντάται από την αρχαιότητα και είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η φασολάδα θεωρείται το εθνικό φαγητό των Ελλήνων! Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι...

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Γιαγιάς Ελένης

  Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Γιαγιάς Ελένης   Σε λίγες ημέρες θα μπούμε και επίσημα στον μηνά των Χριστουγέννων και των γλυκών. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορείτε να κάνετε , παραδοσιακούς...

Τυροκεφτέδες της Γιαγιάς από την Θεσσαλία

Τυροκεφτέδες της Γιαγιάς από την Θεσσαλία Ένα γρήγορο φαγητό που το μαγείρευαν τα παλιά τα χρόνια οι γιαγιάδες στα χωριά της Θεσσαλίας.   600 γρ. φέτα η  ανθότυρο ανάλογα την προτίμηση 2 αυγά λίγο αλάτι πιπέρι αλεύρι 2 κούπες νερό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο...
Σουτζουκάκια με φορμαέλα

Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα” 

Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα"  Το σημερινό μας πιάτο είναι "Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα" αυτή την φανταστική   συνταγή  δεν μπορείτε  να μην την συνοδεύσετε  με ένα πολύ καλό κρασί και...

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα Ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που τα παλιά τα χρόνια στα χωριά το μαγείρευαν σε καζάνια  τις  ημέρες που γιόρταζαν κάποιον άγιο η κάποιο μεγάλο γεγονός .   Μη χάνετε στιγμή οργάνωσε από τώρα...
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Το γλυκό της εβδομάδας: "ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ" από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό. Πάμε να δούμε τα υλικά μας και την εκτέλεση. ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι: 250γρ ζάχαρη 500γρ νερό 75γρ κακάο Για το κέικ  250γρ βούτυρο αγελαδινό...

Πλιγούρι με κοτόπουλο Πλιγούρι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πλιγούρι με κοτόπουλο μια συνταγή που συνηθίζουν να την φτιάχνουν στα χωριά της Θεσσαλίας  Υλικά 4-6 μερίδες 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό 380 γρ. πλιγούρι 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr για το πλιγούρι 500...

Συνταγή για ελληνική κις λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για ελληνική κις λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη Φτιάξτε την πιο ζουμερή, κρεμώδης και αφράτη Κις Λορέν που έχετε κάνει ποτέ    Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδα/ες: 2 Βαθμός Δυσκολίας: 1   Συστατικά 400 γρ. μπέικον (κομμάτι) 400 γρ. τυρί που λιωνει ...

Συνταγή «Μανιτάρια με σκόρδο και δενδρολίβανο» του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Συνταγή «Μανιτάρια με σκόρδο και δενδρολίβανο» του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ 1-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ (μόνο τα φύλλα τους) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΙΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα μανιτάρια....

Τσιπούρα με λαχανικά του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ

Τσιπούρα με λαχανικά του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ   Ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές εγγονός του Νικόλαου Τσελεμεντέ μας  δίνει μια νόστιμη συνταγή για ψαράκι με λαχανικά.    ΥΛΙΚΑ:   4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΜΑΤΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΑΡΟΤΟ 2-3 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ...

Ελληνικά πικάντικα μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου.

Ελληνικά πικάντικα μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου. Δώστε μια αλλιώτικη, πικάντικη διάσταση στα κλασσικά μπιφτέκια σας! Μια εύκολη και χορταστική συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!   Υλικά για 4 άτομα- 8 τμχ.: 900 γρ. ελληνικό κιμάς μοσχαρίσιος, από...

Γλυκό Σταφύλι με τηγανιτή γραβιέρα Κρήτης του Γιώργου Τσελεμεντέ

Το γλυκό της εβδομάδας: Γλυκό Σταφύλι με τηγανιτή γραβιέρα Κρήτης του Γιώργου Τσελεμεντέ   ΥΛΙΚΑ 4 ΦΕΤΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ 4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ...

Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ

Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ Είναι ένα  πιάτο που όσοι το έχουν δοκιμάσει μου ζήτησαν τη συνταγή αμέσως. Έτσι μετά από παρότρυνση φίλων και γνωστών μου  αποφάσισα να την ανεβάσω στο greekaffair.gr  την...