19.1 C
Athens
21 Οκτωβρίου 2019 - 2:35 ΠΜ
Αρχική Μαγειρική

Μαγειρική

Ο Chef Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού του GreekAffair.gr

Γλυκό Σταφύλι με τηγανιτή γραβιέρα Κρήτης του Γιώργου Τσελεμεντέ

Το γλυκό της εβδομάδας: Γλυκό Σταφύλι με τηγανιτή γραβιέρα Κρήτης του Γιώργου Τσελεμεντέ   ΥΛΙΚΑ 4 ΦΕΤΕΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ 4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ...

Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ

Συνταγή: Κοτόπουλο στο φούρνο με κονιάκ του Γιώργου Τσελεμεντέ Είναι ένα  πιάτο που όσοι το έχουν δοκιμάσει μου ζήτησαν τη συνταγή αμέσως. Έτσι μετά από παρότρυνση φίλων και γνωστών μου  αποφάσισα να την ανεβάσω στο greekaffair.gr  την...

Ζυμωτό ψωμί με αλεύρι ζέας

Ζυμωτό ψωμί με αλεύρι ζέας Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το ψωμί που έτρωγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά και μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα; Χρησιμοποιούσαν αλεύρι ζέας (υψηλής θρεπτικής αξίας) και είναι ο...

Κριθαράκι σαγανάκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) με γαρίδες ντομάτα και τσίπουρο

Κριθαράκι σαγανάκι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέας) με γαρίδες ντομάτα και τσίπουρο Ένα φαγητό που θα σου μείνει αξέχαστο θα μαγέψει τους ουρανίσκους μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ποτηράκι ούζο η τσίπουρο  Υλικά 1 συσκευασία κριθαράκι από...

Πλιγούρι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέα) και φρέσκα ψητά λαχανικά

Πλιγούρι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέα) και φρέσκα ψητά λαχανικά Το πλιγούρι είναι μια εξαιρετική τροφή, ιδανική βάση για σαλάτες και αποτελεί βασικό συστατικό της κουζίνας της ανατολικής Μεσογείου. ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ  (Ζέα) της  Φάρμα Χιώτης Αναφέρεται και ως...

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ξύδι

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ξύδι Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας και όταν χρησιμοποιούμε και άλλα υλικά για να το μαγειρέψουμε τότε γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.   Χρόνος Εκτέλεσης: 45' Μερίδα/ες: 2 Βαθμός Δυσκολίας: 1   Συστατικά 2 πόδια ή...

Τραχανόπιτα παραδοσιακή εύκολη χωρίς φύλλα

Τραχανόπιτα παραδοσιακή εύκολη χωρίς φύλλα Η τραχανόπιτα, είναι  χαρακτηριστικό έδεσμα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και βασίζεται σε ένα από τα πιο αρχαία "ζυμαρικά" της σοδειάς (σιτάρι-κριθάρι) και  γάλα.  Υλικά 2 & 1/2...

Πλιγούρι με αρνί ή κατσίκι παραδοσιακή συνταγή

Πλιγούρι με αρνί ή κατσίκι παραδοσιακή συνταγή Κάποτε, όταν τα χωριά μας έσφυζαν από ζωή δεν υπήρχε εορταστική εορτή που να μην βρει τον κάθε κάτοικο και επισκέπτη με ένα πιάτο με αρνάκι βρασμένο με...

Κοτόπουλο κατσαρόλας με χορταρικά

Κοτόπουλο κατσαρόλας με χορταρικά Μια υπέροχη συνταγή για Κοτόπουλο κατσαρόλας με χορταρικά σας προτείνουμε σήμερα για το μεσημεριανό τραπέζι     Συστατικά 10 μπούτια κοτόπουλου μόνο το κάτω μέρος 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 1...

Παραδοσιακός Πλαστός από την Θεσσαλία

Παραδοσιακός Πλαστός από την Θεσσαλία Σήμερα σας παρουσιάζω μια καταπληκτική πίτα, που φτιάχνεται στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι ο λεγόμενος "πλαστός" και γίνεται με καλαμποκίσιο αλεύρι, χόρτα διάφορα και προαιρετικά τυρί.   Υλικά  1½ kg από διάφορα χόρτα (παζί,...

Ψαρομπιφτέκια φούρνου με φασολάκια σαλάτα

Ψαρομπιφτέκια φούρνου με φασολάκια σαλάτα Όταν ο μπακαλιάρος μεταμορφώνεται σε ένα σπέσιαλ υγιεινό μπιφτέκι. Υλικά 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, φρέσκο ή κατεψυγμένο 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια,...

Ο παραδοσιακός Μουσακάς του Τσελεμεντέ

Σήμερα ο εγγονός του Ν.Τσελεμεντέ , Γιώργος Τσελεμεντές μας παρουσιάζει την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή του Μουσακά που είναι και από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, σε διεθνές επίπεδο Παρόλο που θεωρείται ένα παραδοσιακό...

Σαρδέλες Μαρινάτες : Ο απόλυτος καλοκαιρινός ουζομεζές…

Σαρδέλες Μαρινάτες : Ο απόλυτος καλοκαιρινός ουζομεζές… Η Σαρδέλα είναι ένας πολύ ωραίος θαλασσινός μεζές και οι γιατροί λένε ότι είναι πλούσιο σε Ω3, ασβέστιο για τις εγκυμονούσες που επιβάλετε να τρώνε ...   Υλικά 1 κιλό σαρδέλες 1 φλιτζάνι αλάτι χονδρό ...

Μελιτζάνες με τηγανητές ντομάτες από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

Μελιτζάνες με τηγανητές ντομάτες από τον Γιώργο Τσελεμεντέ   Από τα πιο γνωστά πιάτα του καλοκαιριού. Όπως τα τηγανητά κολοκυθάκια, έτσι και οι τηγανητές μελιτζάνες, βάζουν φωτιά στα τηγάνια μας και σκορπούν αυτό το γνώριμο ξεσηκωτικό...
Σουτζουκάκια με φορμαέλα

Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα» 

Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα"  Το σημερινό μας πιάτο είναι "Σουτζουκάκια με φορμαέλα Αράχοβας τυλιχτά σε μελιτζάνα" αυτή την φανταστική   συνταγή  δεν μπορείτε  να μην την συνοδεύσετε  με ένα πολύ καλό κρασί και...

Αυγά μάτια : Τα 6 βήματα της απόλυτης επιτυχίας

Αυγά μάτια : Τα 6 βήματα της απόλυτης επιτυχίας Ζεσταίνουμε ελαφρώς το τηγάνι. Ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού σε ύψος περίπου 3 χιλιοστών. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα, πρώτα σε...

Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από όλα τα μέρη της Ελλάδας ‏!

Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από όλα τα μέρη της Ελλάδας ‏!   Από τα πλέον παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας είναι αυτά του κουταλιού. Ζαχαρωμένα φρουτάκια, από τα πιο κλασικά μέχρι τα πιο περίεργα, γλυκά σαν το...

Φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού με πορτοκαλάδα

Ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού σας παρουσιάζουμε σήμερα μέσα από το greekaffair.gr και το γλυκό της εβδομάδας. Υλικά 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου Γιώτης (μεγάλο) 3 ποτήρια γάλα 3...

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

Κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού Από τα λίγα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται να βράσουμε πριν από το ψήσιμο, για να είναι σταθερά και να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι του γλυκού ή με...

Κεφτεδάκια θαλασσινών η καλοκαιρινή απόλαυση στον ουρανίσκο μας

Κεφτεδάκια θαλασσινών η καλοκαιρινή απόλαυση στον ουρανίσκο μας Αυτά τα κεφτεδάκια με θαλασσινά, είναι μπουκιά και απόλαυση καλοκαιρινή!    Υλικά Συνταγής 500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες) 250 γραμ. καβουρόψιχα 12 κράκερ αλμυρά 2 κ.σ μαγιονέζα 1 αυγό 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη 1...