12.1 C
Athens
25 Φεβρουαρίου 2020 - 11:58 ΜΜ
Αρχική Μαγειρική

Μαγειρική

Ο Chef Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού του GreekAffair.gr

“Φακές Σούπα” Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ  δημοφιλές πιάτο το οποίο έχει μαγειρευτεί σε όλα τα σπίτια. "Φακές Σούπα" Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΚΕΣ 1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ 2-3 ΤΟΜΑΤΕΣ 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ ΤΡΟΠΟΣ...
ριζότο-με-καλαμάρια

Σαρακοστιανό ριζότο με Καλαμάρια του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

'Σαρακοστιανό ριζότο με Καλαμάρια"ένα πιάτο φτιαγμένο από υλικά που μυρίζουν Ελλάδα και θα κάνουν το σαρακοστιανό σας τραπέζι απόλαυση  ΥΛΙΚΑ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΛΑΤΙ...

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ:Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα Τρίτη σας έχω 2 συνταγές από τυροκροκέτες. ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΥΛΙΚΑ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ...

Σαρμαδάκια γεμιστά με παραδοσιακό φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ 

Σαρμαδάκια γεμιστά με παραδοσιακό φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ  'Ενα πιάτο που σίγουρα θα ξετρελάνει του φίλους σας και την οικογένεια σας. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ...
melitzana-gemisti-me-laxanika

Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Παρασκευή σήμερα και μαγειρεύουμε Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά   ΥΛΙΚΑ: 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ½ ΚΙΛΟ ΤΟΜΑΤΕΣ 4 -6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ...

Παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κυριακάτικο παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι και ντομάτα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές ½ κιλό κριθαράκι χοντρό ½ κιλό ντομάτες ώριμες...
Εστραγκόν

Κοτόπουλο Ψητό με Εστραγκόν του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κοτόπουλο Ψητό με Εστραγκόν του Γιώργου Τσελεμεντέ.  ΥΛΙΚΑ 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ 1-2 ΛΕΜΟΝΙΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά με...

Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ 10 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ 2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Αφαιρούμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια την μεμβράνη...

Παραδοσιακή Σπιτική θρεψίνη (σταφιδίνη)

Παραδοσιακη Σπιτική θρεψίνη (σταφιδίνη) Πρόκειται για μια ιδέα παλιά, παραδοσιακή συνταγή που όμως προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά.   Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη, ήταν το καθιερωμένο κολατσιό των περισσότερων...

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου και καλή σαρακοστή. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με ένα νηστίσιμο πιάτο "ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ" για όλους εσάς που νηστεύετε.      Υλικά  1 μεγάλο, άσπρο, γερό λάχανο, χωρίς τα 2 – 3 εξωτερικά φύλλα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι χυμός από ½...

Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά Μιλάμε για τη νοστιμιά! Δαγκώνεις το αφράτο, ζουμερό μπιφτέκι κοτόπουλο και τρέχει λιωμένο τυρί. Σκέτη Μαγεία! Μην αλλάξετε τίποτα. Φανταστική συνταγή   Υλικά Συνταγής 1 κιλό κιμά κοτόπουλο 1 κρεμμύδι ξερό 1 ντομάτα 2...

Αφράτα παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μέλι και κονιάκ

Αφράτα παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μέλι και κονιάκ Υλικά για #μουστοκούλουρα: 80γρ. ζάχαρη 100γρ. μέλι 60γρ. βούτυρο 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζάνι πετιμέζι 20γρ. αμμωνία 1 ποτήρι νερό ½ ποτήρι κονιάκ Λίγη κανέλα Λίγο αλάτι Γαρύφαλλα σε σκόνη Διαδικασία: 1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αμμωνία...

Κρεατόσουπα με μοσχαρίσια μάγουλα και οσομπούκο

Κρεατόσουπα με μοσχαρίσια μάγουλα και οσομπούκο Με τα πλούσια σε κολλαγόνο μάγουλα και το κότσι, η σούπα μελώνει έξοχα, νοστιμίζει τέλεια και δεν έχει ανάγκη από πολλά φτιασιδώματα.   Υλικά για 6 μερίδες 2 μοσχαρίσια μάγουλα (το...

Κοκορέτσι στη σούβλα από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ

Κοκορέτσι στη σούβλα! Ο ιδανικός παραδοσιακός μεζές για το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. ΥΛΙΚΑ ΔΥΟ ΣΥΚΩΤΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΝΙ ΚΑΡΔΙΑ ΣΠΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γυρίζουμε τα έντερα ανάποδα τα μέσα έξω...

Ρόφημα για το κρυολόγημα εξαιρετική συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ρόφημα για το κρυολόγημα εξαιρετική συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ. Βοηθά στην απελευθέρωση της μύτης και καλμάρει το λαιμό. ΥΛΙΚΑ  1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΕΛΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΒΟΥΤΥΡΟ Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μέλι και...

Καρβέλι γεμιστό με ποικιλία θαλασσινών

Καρβέλι γεμιστό με ποικιλία θαλασσινών   Ίσως ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρετε θαλασσινά. Οι πάντες θα ενθουσιαστούν στο οικογενειακό τραπέζι- ιδίως όσοι λατρεύουν τις «βούτες» στη σάλτσα. Υλικά 1 μεγάλο δίκιλο καρβέλι στρογγυλό ½ κιλό καλαμαράκια...

Ροστ μπιφ με Κρούστα Μυρωδικών του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ροστ Μπίφ με αρωματική κρούστα μυρωδικών και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα! το τέλειο Κυριακάτικο φαγητό!Από το Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ > Για το ροστ μπίφ 1000 gr. φιλέτο σπάλας ,βασιλοπούλα 40 gr. βούτυρο > Για την...

Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

Το πιάτο της Ημέρας: Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά συνοδευόμενο με λευκό οίνο "Η κυρα της Λίμνης" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φίλοι και φίλες καλημερα, είμαι ο Σεφ Δημήτρης Πλουμιστός και κάθε μέρα σας παρουσιάζω...

Νησιώτικο Γιουβέτσι με Θαλασσινά και σφυρίδα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια πολύ γευστική και θρεπτική συνταγή "Νησιώτικο γιουβέτσι με θαλασσινά και σφυρίδα". Η συνταγή είναι  ελληνική νησιώτικη  παραδοσιακή  συνταγή  και σας συνιστώ να την μαγειρέψετε και να την  σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα.   ΥΛΙΚΑ...
Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα βελουτέ του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ,με κύριο συστατικό τα λαχανικά και την κρεμώδης αφή όλα  όσο πρέπει να έχει μια  με υπέροχη σούπα!Η τέλεια πρόταση για το χριστουγεννιάτικο μας  τραπέζι ... ΥΛΙΚΑ ½ ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ...