19 C
Athens
6 Ιουνίου 2020 - 8:22 ΠΜ

Μαγειρική

Ο Chef Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού του GreekAffair.gr

Παραδοσιακός Φασουλονταβάς του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς είναι μια συνταγή που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας ! Ο φασουλονταβάς ή φασουλοταβάς είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή. Παίρνει...

Ρεβυθάδα Σίφνου του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ.

  Στη Σίφνο, στο μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι, αμέσως μετά το «Δι’ ευχών», , η ρεβιδάδα Σίφνου ηγείται των πιάτων με όσπρια της νησιωτικής ελληνικής κουζίνας.   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΕΒΙΘΑΔΑ  ¾ του κιλού ψιλοκομμένα κρεμμύδια ¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι νερό λεμόνι (στο...

Μπούτι αρνίσιο με γέμιση τυριών

Μπούτι αρνίσιο με γέμιση τυριών Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες Μερίδα/ες: 4-6 Βαθμός δυσκολία: 1 Συστατικά 1 μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκκαλα 3 κ.σ. μουστάρδα 200 γρ. τυρί πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί σε κομματάκια 100 γρ....

Κοκορέτσι στη σούβλα : Ο ιδανικός παραδοσιακός μεζές για το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή...

Κοκορέτσι στη σούβλα! Ο ιδανικός παραδοσιακός μεζές για το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. ΥΛΙΚΑ ΔΥΟ ΣΥΚΩΤΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΝΙ ΚΑΡΔΙΑ ΣΠΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΑΡΝΙΟΥ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γυρίζουμε τα έντερα ανάποδα τα μέσα έξω...

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν την παραμονή της Ανάστασης στα Τρίκαλα Θεσσαλίας Υλικά Συνταγής μαγειρίτσας » 1-2 συκωταριές αρνίσιες - σε κομματάκια - » 1 κιλό σπανάκι » 1 ματσάκι άνηθο - ψιλοκομμένο - » 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα » 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας »...
Τσουρέκι-Πασχαλινό-Δια-χειρός-Γιώργο

Πασχαλινό τσουρέκι : του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πασχαλινό τσουρέκι : του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Το Πασχαλινό τσουρέκι πρωταγωνιστεί την ημέρα του Πάσχα στο τραπέζι, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Σε διάφορα σχήματα, με γέμιση ή χωρίς. ΥΛΙΚΑ 600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ...

Κατσικάκι Στήθος στο Φούρνο: του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κατσικάκι Στήθος στο Φούρνο: του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Καλημέρα... Σε όσους  έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, δίνω αυτή τη συνταγή με κάποια  μυστικά του παππού μου για να φάτε "Κατσικάκι Στήθος στο Φούρνο". ΥΛΙΚΑ 1...

Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου

Μελιτζανοπίλαφο Μυκόνου Υλικά 2 Μελιτζάνες φλάσκες 1 σκελίδα σκόρδο 1 Κρεμμύδι 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο 200γρ ρύζι για πιλάφι Αλάτι Πιπέρι Νερό Εκτέλεση Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για 15 λεπτά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ριχνουμε...

Χταπόδι με Ρύζι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ

Χταπόδι με Ρύζι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ Το χταπόδι με ρύζι είναι από τα πιο παραδοσιακά, νηστίσιμα πιάτα. Η παρακάτω εκδοχή είναι σίγουρα πιο εκλεπτυσμένη, αλλά κρατάει πάντα το ελληνικό στοιχείο. Δεν χρειάζεται να είναι περίοδος...
ορεκτικά-με-σκόρδο-Τσελεμεντές

Ορεκτικά με σκόρδο για το Πασχαλινό σας τραπέζι:Του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πλησιάζοντας για το πασχαλινό τραπέζι σας έχω ετοιμάσει μερικές προτάσεις από ορεκτικά με σκόρδο που μπορούν να συνοδεύσουν όμορφα τον ουρανίσκο σας και τον ροδοκοκκινισμένο οβελία. Πάμε να δούμε τις προτάσεις μας.  Τζατζίκι Το τζατζίκι είναι από τα πιο γνωστά...

Σκουμπρί στο Φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Σκουμπρί στο Φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Το σκουμπρί θεωρείται πολύτιμο για το κρέας του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ιώδιο. Το...

Χυλοπίτες με χωριάτικο κοτόπουλο

Χυλοπίτες με χωριάτικο κοτόπουλο Απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε. Γιατί με αυτές τις άγιες γεύσεις μας μεγάλωσαν. Υλικά Συνταγής 1 (περίπου 1½ κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες 1/3...

Αγιορείτικη συνταγή: Xταπόδι στιφάδο με μπαχάρια

Αγιορείτικη συνταγή: Xταπόδι στιφάδο με μπαχάρια Σήμερα θα σας δείξουμε τα μυστικά για να φτιάξετε ένα υπέροχο χταπόδι στιφάδο με μπαχάρια  Εκτέλεση : Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε...

Πέννες με γαρίδες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι συνταγή του γνωστού Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ 

Πέννες με γαρίδες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι συνταγή του γνωστού Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ  Υλικά 250 γρ. πέννες 200γρ γαρίδες καθαρισμένες μικρό μέγεθος (μπορεί να είναι κατεψυγμένες) 1 κ. σούπας ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένα 1...

Φάβα κυμινάτη, με ψητές σουπιές

Φάβα κυμινάτη, με ψητές σουπιές Όσο κρυώνει η φάβα, σφίγγει, πήζει. Την αραιώνουμε με λίγο ζεστό ζωμό, ζεσταίνοντάς τη σε χαμηλή φωτιά.   Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 30΄ / Χρόνος: 1 ώρα (περίπου) Υλικά Για τις σουπιές   900 γρ. σουπιές (φρέσκες...

Κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλι και σταφίδα

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για υγιεινή διατροφή όλο το χρόνο Υλικά 1/2 φλιτζάνι  καρυδόψιχα 3  Φλιτζάνια  1/2 αλεύρι 3/4 του φλιτζανιού λάδι 1/2 φλιτζάνι ξανθή σταφίδα 1 Φλιτζάνι  1/2 ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού...

Γίγαντες με λαχανικά συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μια Αγιορείτικη συνταγή που έμαθα από ένα γέροντα όταν βρέθηκα στο Αγιο Ορός  Γίγαντες με Λαχανικά Υλικά 500 γρ. γίγαντες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες 4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες 100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο 2...

Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια

Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια η πιο ωραία συνταγή  με όλα τα μυστικά τις επιτυχίας. Για τα πασχαλινά κουλουράκια, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.   ΥΛΙΚΑ 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2...

Πίτα Μανιταρόπιτα με σπανάκι

Μία νόστιμη πίτα με μανιτάρια και σπανάκι σε τραγανό, χωριάτικο φύλλο που θα σας ενθουσιάσει θα φτιάξουμε σήμερα.  Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Υλικά : Για τη ζύμη: 4 κούπες αλεύρι 2 κούπες νερό χλιαρό 1 κουταλιά λάδι, 1 ξίδι 1 κούπα...

Μελανούρια με ντομάτες στο φούρνο

Μελανούρια με ντομάτες στο φούρνο Η πιο εύκολη και σίγουρη συνταγή για ένα φρέσκο, νόστιμο και άπαχο ψητό ψάρι στο φούρνο.   Υλικά   για 4 άτομα  4 Μελανούρια 3 Ντομάτες 1 Φλιτζάνι του Τζαγιού λάδι , 1 λεμονί ρίγανη - αλάτι - πιπέρι...