Μαγειρική

Ο Chef Γιώργος Τσελεμεντές, εγγονός του περίφημου μάγειρα, υπογράφει το μενού του GreekAffair.gr

Αγιορείτικη συνταγή: Xταπόδι στιφάδο με μπαχάρια

Σήμερα θα σας δείξουμε τα μυστικά για να φτιάξετε ένα υπέροχο χταπόδι στιφάδο με μπαχάρια  Εκτέλεση : Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την ημέρα της 25 Μαρτίου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την ημέρα της 25 Μαρτίου Το κουρκούτι που σας προτείνω κάνει μια κρούστα απίθανα λεπτή και τραγανή. Αν δεν θέλετε όμως μπορείτε απλώς να αλευρώσετε τα κομμάτια με τον εξής τρόπο: Σε...

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη από την Τήνο

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη από την Τήνο Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 25΄- 30΄, Αναμονή: 2 - 3 ώρες Συνδυασμός που απαντάται και στη Σύρο, το χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη είναι ένας πρωτότυπος και νόστιμος θαλασσινός μεζές που αξίζει...

Καλαμαριά γεμιστά από την Κάλυμνο

Σήμερα θα σας δώσουμε μια νηστίσιμη  συνταγή για καλαμάρια γεμιστά από την όμορφη Κάλυμνο. Υλικά 4 Καλαμάρια μεγάλα Ρυζι 400 γρ 3 Κρεμμύδια 2 Σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο 3 Πατάτες 5 ντομάτες Πελτέ Αλάτι πιπέρι Θρούμπι Εκτέλεση Παίρνουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το...

Σταφιδόψωμο- Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή

Σταφιδόψωμο- Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή. Το σταφιδόψωμο είναι ένα αρτογλύκισμα που αποτελεί ακόμα και σήμερα αγαπημένη επιλογή για τον καθένα μας, ενώ είναι ένα υγιεινό κολατσιό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε τα εξής Υλικά: ...

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Τήνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο μια πίτα  που συνηθίζεται πολύ στο νησί της Παναγίας της Τήνου. Μια υπέροχη πίτα, πολύ εύκολη, που γίνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και η νοστιμιά της απλά δεν υπάρχει. ΥΛΙΚΑ ...

Παραδοσιακός Φασουλονταβάς του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς είναι μια συνταγή που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε!   Έχει φτάσει μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους, η Σαρακοστή, περίπου 40 και κάτι ημέρες απέχουμε από κρέας, γαλακτοκομικά και ψάρι, με...

Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μύδια σε Σάλτσα Κρόκου Κοζάνης του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Μία υπέροχη συνταγή για μύδια με σάλτσα από κρόκο Κοζάνης. Συστατικά (για 4 άτομα) 1 ½ κιλό μύδια φρέσκα ½ φλιτζ. κρασί Σάμου ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 1 γρ. κρόκο Κωζάνης 40...

Μυδοπίλαφο με πάπρικα και τσορίθο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μυδοπίλαφο με πάπρικα και τσορίθο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Μυδοπίλαφο με πάπρικα και τσορίθο ένας υπέροχος συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων  Υλικά (για 6 άτομα) Για τα μύδια 2 κιλά φρέσκα μύδια, με το κέλυφος 25 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο...

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Το Γλυκό της εβδομάδας "Χαλβάς Σιμιγδαλένιος", κλασικός εύκολος γρήγορος και νηστίσιμος του Σεφ   Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 1  ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΛΙΓΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια...
Καλαμαρια-ψητα-με-σκορδο-και-λεμονι

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ   Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο μαγειρεύουμε σήμερα "Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι.Μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή   ΥΛΙΚΑ 4 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ 4...

Μπακαλιάρος με χόρτα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μπακαλιάρος με χορταρικά: Μια υγιεινή παραδοσιακή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.   ΥΛΙΚΑ 1500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ 6-7 ΠΑΤΑΤΕΣ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ 9μονο τα λευκα...

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μαυροδάφνης του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Εξαιρετική συνταγή Χοιρινές Μπριζόλες μαυροδάφνης. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για απαιτητικούς καλοφαγάδες. ΥΛΙΚΑ:  6 ΤΕΜΑΧΙΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ) 1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  Παίρνουμε τις μπριζόλες τις κτυπάμε με τον μπάτη για να πλατύνουν...

Ελιόπιτα: Του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ελιόπιτα: Του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ   Οι πίτες αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και εμβληματικά εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής, για αυτό σήμερα θα φτιάξουμε μια  Ελιόπιτα.  ΥΛΙΚΑ 1 κ. Αλεύρι που φουσκώνει 2 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ...

Παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Κυριακάτικο παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι και ντομάτα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές ½ κιλό κριθαράκι χοντρό ½ κιλό ντομάτες ώριμες...

Κεφτεδάκια Πολίτικα συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κεφτεδάκια Πολίτικα: Μια καταπληκτική συνταγή για κεφτεδάκια πολίτικα ,τα πιο νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει! ΥΛΙΚΑ ½ ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ή...

Πλιγούρι με κοτόπουλο Πλιγούρι του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Πλιγούρι με κοτόπουλο μια συνταγή που συνηθίζουν να την φτιάχνουν στα χωριά της Θεσσαλίας  Υλικά 4-6 μερίδες 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό 380 γρ. πλιγούρι 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr για το πλιγούρι 500...

Μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά μια συνταγή  που διαθέτει όλα τα στοιχεία για ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο. ΥΛΙΚΑ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ...

Παραδοσιακη Σπιτική θρεψίνη (σταφιδίνη)

Παραδοσιακη Σπιτική θρεψίνη (σταφιδίνη) Πρόκειται για μια ιδέα παλιά, παραδοσιακή συνταγή που όμως προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά.   Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη, ήταν το καθιερωμένο κολατσιό των περισσότερων...

Ρεβιθόψωμο της Γιαγιας

«Ρεβιθόψωμο της Γιαγιάς»  μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή που με το πέρασμα τον χρόνων χάθηκε Υλικά 2 φλιτζάνια ρεβίθια 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς να τα μουλιάζουμε....