Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία της με τονΑνδρέα Μανωλικάκη, παρουσιάζει μια συζήτηση για το θέατρο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 12:00 με 16:00στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Ησυμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά είναι εφικτή κατόπιν επιλογής των σχετικών αιτήσεων.

Στην διάρκεια της συζήτησης, που θα έχει ως έναυσμα τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα αναφερθεί σε διάφορα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους του θεάτρου. Θα μιλήσει μεταξύ άλλων για το Σύστημα Στανισλάφσκι, τη Μέθοδο του Actors Studio, την θεατρική εκπαίδευση, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη μετάφραση, την κριτική, την ανάλυση του κειμένου το επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού ΠρογράμματοςActors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι. Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στο Σύστημα του Στανισλάφσκι και την Μέθοδο του Actors Studio, σε Πανεπιστήμια, Δραματικές Σχολές και Σχολές Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη (στο Broadway, στοActors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού, και αλλού).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δυνατή κατόπιν έγκρισης αίτησης συμμετοχής και αποστολής βιογραφικού. Την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture.

http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events&itemCode=manolikakis2016