Η ρομαντική κομεντί των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια στο Θέατρο Ιλίσια.

 

Όλα αρχίζουν όταν η άνεργη ηθοποιός Λώρα Μπλάου αποφασίζει να επιβιώσει στο χώρο του θεάματος με κάθε κόστος,  ενώ την ίδια στιγμή γράφει το δικό της θεατρικό έργο. Είναι παραμονή Χριστουγέννων και γνωρίζει τον σκηνοθέτη και παραγωγό Βίτο Πινιόλι. Τον προσκαλεί σπίτι της έχοντας βάλει στόχο να τον αποπλανήσει, κάτι που φυσικά καταφέρνει.Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν…αφού αποφασίζει να τον κρατήσει αιχμάλωτο μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.

 

9fdf1ff1-0a12-4ba4-b2cf-7186e3558115

Μια παράσταση όπου το κωμικό στοιχείο κυριαρχεί, ωστόσο βαθύτερα νοήματα κρύβονται πίσω απο το πέπλο της κωμωδίας.   Ένα δίδυμο με πρόδηλη χημεία επι σκηνής, που καθηλώνει με την ερμηνεία του καθόλη τη διάρκεια του έργου.  Το γεγονός της απουσίας άλλων ηθοποιών δεν αποδεικνύεται κουραστικό, αλλά αντίθετα επιτρέπει στο ταλέντο των δύο ηθοποιών να αγκαλιάσει τη σκηνή.  Καταφέρνουν να χρωματίσουν με το προσωπικό τους στοιχείο το έργο, προσδίδοντας στη παράσταση μια νέα προοπτική.  Ανταποκρίνονται το ίδιο άρτια τόσο στις κωμικές καταστάσεις, όσο και σε αυτές που αποτυπώνουν τις βαθύτερες αλήθειες που οι ήρωες αντιπροσωπεύουν.  Πιθανώς, η αίσθηση του χιούμορ σε ορισμένες σκηνές να μην φτάνει στο απόγειό της, ωστόσο το κοινό μένει ευχαριστημένο απο τις ατάκες των ηθοποιών.

acfd7a08-7995-48cb-aeda-3ef763694f9f

Τα σκηνικά είναι απλά και παραπέμπουν στην Νέα Υόρκη των 80’s.  Η παράσταση δεν διαθέτει σχεδόν καθόλου εφε, αφού όλο το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι δύο ηθοποιοί και τα καμώματά τους.

Σκηνοθεσία: Γρ. Βαλτινός
Ερμηνεία: Γρ. Βαλτινός, Ζ. Μακρυπούλια, Στ. Νικολαΐδης .