Η Ελλάδα το τελευταίο καιρό ζει μια πολιτειακή ανωμαλία οι προφητείες των ορθόδοξων Αγίων Πατέρων επαληθεύονται.

Στο παρασκήνιο του σκανδάλου Novartis και στον κυκεώνα των πολιτικών εξελίξεων που δημιουργεί σε εθνικά ζητήματα, οι προφητείες Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας φαίνεται να επιβεβαιώνονται και να προετοιμάζουν τους πιστούς για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Ο Ορθόδοξος Ελληνισμός θα δοκιμαστεί, αλλά στο τέλος θα αναδειχθεί και πάλι ακμαίος και κυρίαρχος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η Ελλάδα και οι Ορθοδοξία είναι η ψυχή του κόσμου.

 Πολιτικό σκάνδαλο σύμφωνα με όσα καταθέτει η κυβέρνηση, μηχανορραφία και πλεκτάνη σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Τελικά ποιον να πιστέψει κανείς; Αφού η υπόθεση Novartis έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα και στο χώρο της πολιτικής σκηνής, με εντάσεις στη Βουλή και διαχωρισμό των κομμάτων, καθώς οι καταγγελίες για δωροδοκίες κορυφαίων πολιτικών προσώπων, ιατρών και υπαλλήλων, μεγαλώνουν το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel η χώρα μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε πρόωρες εκλογές.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με την πλειοψηφία της πολιτικής ηγεσίας να επικεντρώνεται στο ζήτημα Novartis, η χώρα ταλανίζεται από εξωγενείς και ενδογενείς προκλήσεις που προκαλούν την εδαφική κυριότητα της Ελλάδας και την  κυριαρχία το γόητρό της, αλλά και την πίστη των Ελλήνων, την ορθόδοξη Χριστιανική.

Η προβοκατόρικη συμπεριφορά της γείτονος Τουρκίας μέχρι σήμερα  με τις εναέριες παραβιάσεις στο βαθυγάλανο Ελληνικό Αιγαίο αποτελούν καθημερινότητα, ενώ η πολιτική ηγεσία αναλώνεται σε συγκρούσεις γοήτρου γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων φαίνεται να έχει καπελωθεί εντελώς και την θέση του έχει πάρει το σκάνδαλο Novartis με μια τέτοια τροπή που δύσκολα μπορεί να ανατρέψει η χώρα μας. Ενώ τα εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα όπως  π.χ. η προσπάθεια απαγόρευσης της προσευχής στα σχολεία η κατάργηση της έπαρσης της σημαίας (και κατά συνέπεια και του εθνικού ύμνου) αποτελούν ποια  επιθέσεις θεσμικού τύπου που δεν φαίνεται να απασχολούν σχεδον καθόλου την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, η πρώτη κατοικία, τα δάνεια και πλειστηριασμοί έχουν την τιμητική τους αφού η Ευρώπη πιέζει ανοιχτά ποια την Ελλάδα σε έναν οικονομικό στραγγαλισμό π.χ όπως των μικρών επιχειρήσεων, και επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των χαμηλόμισθων , έχοντας διαμορφώσει έτσι ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Με αυτό το πλαίσιο και όλων των ποιο πάνω προαναφερθέντων πολιτικών εξελίξεων αλλά και της υπάρχουσας κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης,που έχει διαμορφωθεί ποια σήμερα στην Ελλάδα,  ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός,είχε  προφητεύσει πριν μερικά χρόνια την πολιτειακή ανωμαλία που ζει η Ελλάδα και οι έλληνες.

 Σήμερα από τον πολιτικό κόσμο με το  (σκάνδαλο Novartis) που θα είναι η αρχή του κακού. Μετά από αυτό και μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ο Άγιος Παΐσιος μιλά πάλι για μεγέθυνση των πολιτειακών ανωμαλιών και την προκήρυξη εκλογών. Ενώ σημαντικό είναι εδώ να τονίσουμε ότι και τότε και οι δύο Αγιοι Πατέρες  Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και Άγιος Παΐσιος αναφέρονται σε μια άσχημη οικονομική κρίση που θα επέλθει η Ελλάδα καθώς θα αποσυρθεί το διεθνές κεφάλαιο με συνέπεια απολύσεις από το Δημόσιο και Ιδιωτικό χώρο . Στην κρίσιμη αυτή στιγμή η Τουρκία θα βρει την ευκαιρία να επιτεθεί στη χώρα μας, αλλά στην πορεία θα αναχαιτιστεί από τη Ρωσία που θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Έλληνες θα κληθούν να κυβερνήσουν την πόλη, με την Ορθοδοξία να κυριαρχεί.

Παρά τα ζόρια την πείνα τις κακουχίες  και τη δυστυχία που θα ζήσει ο λαός,για ένα μικρό διάστημα όπως έλεγαν και οι Αγιοι μας με τις προφητειες μήνες θα είναι , ο Ορθόδοξος Ελληνισμός θα ακτινοβολήσει στην οικουμένη, ενώ οι προφητείες των Άγιων Πατέρων θα πρέπει να μας προετοιμάσουν και να μας οπλίσουν με θάρρος, υπομονή και πίστη στο Θεό την παναγία και τους Αγίους μας !!!.

 

Κ.Τ.