Η Επικοινωνία το Α και το Ω μέσα στη σχέση της Βίκυς Τσίγγα 

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συναισθηματικές σχέσεις, είναι η έλλειψη της εποικοδομητικής– ουσιαστικής επικοινωνίας.

 

Η ποιότητα της σχέσης αντικατοπτρίζει και εξαρτάται από την ψυχοσύνθεση των συντρόφων, από τις πεποιθήσεις τους, από το αξιακό τους σύστημα.

Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να διαθέτουν αυτογνωσία και ανοιχτή καρδιά προς την αληθινή αγάπη!

Τι θέλουν και τι δεν θέλουν από το σύντροφό τους, τι αναζητούν, τι προσδοκούν.

Για να ισορροπήσουν και να ενισχυθούν ως ζευγάρι, το οικοδόμημα του ζωντανού αυτού οργανισμού, οφείλουν να το κτίσουν πάνω σε στέρεες, ακλόνητες βάσεις.

Με θετική πρόθεση, με διάθεση για ουσιαστικό-ευγενικό διάλογο, με αλήθεια και καθαρότητα ψυχής και από τις δυο μεριές.

Για να έχουν καλή συναισθηματική ζωή, θα πρέπει να εκφράζουν ελεύθερα την αλήθεια τους ο ένας προς τον άλλον, χωρίς φόβο, κριτική και επίκριση. Με εμπιστοσύνη, με σεβασμό, με εκτίμηση, αλλά και με αποδοχή στη διαφορετικότητα του άλλου.

Εποικοδομητική-ουσιαστική επικοινωνία, σημαίνει μιλάω μεν, αλλά κυρίως ακούω τον άλλον με διάθεση να τον κατανοήσω, να αφουγκραστώ τις εσωτερικές του ανάγκες.

Του αφήνω ζωτικό χώρο να εκφράσει τις σκέψεις του, τους βαθύτερους προβληματισμούς του, ίσως και ανασφάλειες, μέσα στη σχέση.

Κάθε τι που ομορφαίνει τον εσωτερικό τους κόσμο.

Αλλά και αυτά που ενοχλούν (παράπονα, αδυναμίες) ώστε να δώσουν άμεσα λύση, να μετουσιωθούν καταστάσεις που εγκλωβίζουν την ομαλή ροή της σχέσης.

Η σιωπή σχεδόν ποτέ δεν βοήθησε, τουλάχιστον στο να έρθουν πιο κοντά ψυχικά οι δύο σύντροφοι, απεναντίας τους οδήγησε σε συναισθηματική απομάκρυνση, κυρίως μοναξιά και απογοήτευση.

Μοίρασμα είναι η επικοινωνία. Μοίρασμα σκέψεων, λέξεων. Μοίρασμα συναισθημάτων, επιθυμιών και ονείρων.

Αμεσότητα θέλει στο λόγο, θετική ενέργεια, να προσεγγίσεις τον σύντροφό σου ως κομμάτι του εαυτού σου, ως αδελφή ψυχή σου, ως φίλο σου, συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο ζωής σου.

Ποτέ ως αντίπαλο, ποτέ ως εχθρό, αλλά ενωμένοι μαζί, για το κοινό καλό της σχέσης, για την ευημερία, την ευδαιμονία, για την ανώτερη εξέλιξη και πρόοδο της.

Αλλά και ο μεθυστικός-αξιόπιστος έρωτας μαζί με την τρυφερότητα και τη στοργικότητα είναι στοιχεία ποιοτικής επικοινωνίας.

Οι ερωτευμένοι μιλάνε με τα μάτια, εκπέμπουν φως μαγικό, με κωδικούς μυστικούς και γλώσσα ανώτερη, γνωρίζουν πότε ο σύντροφος τους χαίρεται, λυπάται.

Μια Θεϊκή Ενέργεια, γιατί εδώ υπάρχει η ένωση δυο ψυχών.

Όταν η δοτικότητα και η γενναιοδωρία των συντρόφων πρυτανεύει μέσα στην ιερή ένωση δυο ψυχών, ο δρόμος για την συνεχή ευτυχία είναι μονόδρομος.

Η αμοιβαία αφθονία και η ευημερία των καλών-θετικών συναισθημάτων μαζί με την πίστη, καταφέρνουν να φέρουν σε μεγάλο βαθμό την αρμονία στο ζευγάρι.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» και όπως σε όλα τα πράγματα, επιβάλλεται να κοπιάσεις για να έχεις το ποθητό, υψηλό αποτέλεσμα που επιθυμείς, την ουσιαστική επικοινωνία με τον σύντροφό σου.

Τίποτα δεν χαρίζεται από το σύμπαν χωρίς σεβαστή προσπάθεια.

Η άρνηση του εγώ, ξεκλειδώνει τις κλειστές πόρτες της καρδιάς και ευφραίνεται στο εμείς.

Εσύ κι Εγώ, γίνεται Εμείς Μαζί.

Έχοντας και οι δυο Κοινό στόχο και Σκοπό ζωής

Μερικά βήματα για να ισχυροποιηθείτε ως σύντροφοι:

Ακούστε ο ένας τον άλλον.

Περάστε χρόνο μαζί

Αγγίξτε ο ένας τον άλλον

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον με λόγια

Δεχτείτε ο ένας τον άλλον χωρίς όρια.

Να είστε Δεσμευμένοι ο ένας με τον άλλον

Φροντίστε το Οικονομικό σας μέλλον.

Να Γελάτε μεταξύ σας.

Κάνετε Κορυφαία Προτεραιότητα ο ένας τον άλλον.

Να είστε ο καθένας ο Καλύτερος Φίλος του άλλου.

Όλα είναι θέμα θέλησης, εσωτερικής δύναμης και σταθερής αποφασιστικότητας.

Τολμώ και επιλέγω να διεκδικώ τα καλύτερα στη ζωή μου, γιατί τα αξίζω. Τολμώ και επιλέγω να Αγαπώ με Αλήθεια.

Και όπως αναφέρει ο Λέο Μπουσκάλια «η αγάπη δεν είναι δρόμος, είναι συμμετοχή και μοιρασιά. Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής».

Ας επικοινωνήσουμε όλοι μας με αγάπη και με τρυφερότητα, με καλοσύνη και με εμπιστοσύνη.

Ας μοιράσουμε Πνοή Ζωής.

Αγάπη και Φως παντού!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο Η Δύναμη του Λόγου της Βίκυς Τσίγγα

Προηγούμενο άρθρο«Σοφία σε θυμάμαι» της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα
Επόμενο άρθροΚοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος:Oλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Η Βίκυ Τσίγγα είναι Συγγραφέας, Ολιστική Θεραπεύτρια. Δημοσιογράφος -Αρθρογράφος. Σύμβουλος Προσωπικής Ανέλιξης, Συντονίστρια Σεμιναρίων και Ομάδων Πνευματικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με Ανώτερη Επικοινωνία, με το Angelic Reiki, το Pranic Healing (ενεργειακές θεραπείες) και το Rejuvance Massage (φυσικό λίφτινγκ προσώπου). Συγγραφέας του βιβλίου: Η Δύναμη του Λόγου . Αναφέρει χαρακτηριστικά πως, « Ο Μοναδικός Προορισμός μας και ο Ανώτερος Σκοπός της ζωής μας είναι η Αγάπη » Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να Αποδεχόμαστε και να Αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψα για ζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή» Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης και προσωπικής ανέλιξης. Συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση. Ολιστικές Θεραπείες. Μέθοδος Silva, Μη βίαιη Επικοινωνία Ερυθρός Σταυρός: Πρώτες Βοήθειες Tabula Rasa: Δημοσιογραφία Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο : Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Διαχείριση Διαζυγίου Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Συντηρήτρια Έργων Τέχνης και Ζωγραφικής Χρηματιστηριακές Συναλλαγές vickytsigga@gmail.com F: Vicky Tsigga σελίδα F : H Δύναμη Του Λόγου& H Δύναμη της Ένωσης - Βίκυ Τσίγγα youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsqCAl5ibDoDO2PdZAi0FMw?view_as=subscriber