Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗς 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΧΤΙΖΕΙ… ΨΥΧΗ!
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΕΘΕΞΗ… Γράφει η Αστρολόγος Βάσια Μαυράκη 

Το ξημέρωμα της 13ης Ιουλίου , τη στιγμή που το φως του Ήλιου ”έκλεισε ” ένα άλλο φως ”άνοιξε” … εσωτερικό και διάφανο και ανελέητο… ”άνοιξε” το φως του Πλούτωνα!

Φως και Πλούτωνας! Σχήμα οξύμωρο! Κι όμως με την έκλειψη αυτή θα φωτιστούν τα σκοτάδια της Ψυχής και ο καθένας μας θα έρθει αντιμέτωπος με τον μέσα του ”συγκάτοικο”. Αυτόν που συνέχεια προσπαθεί να αποφύγει… αυτόν που του υπενθυμίζει τα λάθη του… τα πάθη του… τις ελλείψεις του. Αυτόν που μπορεί να τον πληγώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον… λέγοντας του αλήθειες που πονούν! Αυτόν… τον πιο δυνατό που μαζεύει τις πέτρες που του πετούν στο διάβα του για να χτίσει κάστρο ( Φερνάντο Πεσσόα) . Αυτόν, την Ψυχή! Γιατί αν δεν είναι Ψυχή ο Καρκίνος που δέχθηκε την Ηλιακη αυτή, πρώτη Έκλειψη του καλοκαιριού πάνω στις 20 μοίρες του… τότε ποιος είναι; Και ένας Πλούτωνας απέναντι, παντοδύναμος στον Αιγόκερω που του στέλνει αδιάκοπα τα ”δομικά” υλικα που χρειάζεται για να χτίσει τείχη, κάστρα, τάφρους… και κερκόπορτες…

Σε αυτήν την Ηλιακή Έκλειψη θα πρέπει να μαζέψουμε τα ”εργαλεία” μας, αυτά που μας έμαθε η Σελήνη να χρησιμοποιούμε με γνώμονα τα ορμέμφυτα μας, να τα μετρήσουμε, να δούμε αν μπορέσαμε να καταφέρουμε την καλύτερη τους χρήση και να κάνουμε απολογισμό! Πόσα σπάσαμε, πόσα λερώσαμε, πόσα χαρίσαμε, πόσα κρατήσαμε… Κάτι θα τελειώσει… κάτι θα αρχίσει! Αυτή είναι η γοητεία της ζήσης άλλωστε… μόνο μετά το τέλος ξανάρχεται η αρχή… μόνο μετά το θάνατο ξανάρχεται η ζωή… μόνο μετά την καταιγίδα ξανάρχεται η λιακάδα… και άλλος καλύτερος μαέστρος από τον Πλούτωνα για να ενορχηστρώνει όσα τελειώνουν και ξανάρχονται… δεν υπάρχει!

Στη Νέα αυτή Σελήνη και Έκλειψη μαζί θα γίνουμε όλοι κοινωνοί μιας Ουράνιας Μέθεξης μοναδικής! Θα πάρουμε την προσταγή να κοιτάξουμε μέσα μας… να σκύψουμε στην Ψυχή μας και να την αφουγκραστούμε. Θα είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει ο Πλούτωνας . Δεν θα κοιτάξουμε ψηλά στον Ουρανό τη στιγμή αυτή που το φως θα χαθεί… ούτε μακριά στον ορίζοντα … μέσα μας θα κοιτάξουμε, γιατί αυτό είναι το πιο μακριά που υπάρχει…

Ο Παρορμητικός Σταυρός που θα δεχθεί την έκλειψη είναι ο γεννήτορας του ζωδιακού κύκλου. Είναι ο πρωταγωνιστής γιατί συγκρατεί τα τετραθέμελα του γενέθλιου κοσμογράμματος.

Είναι Κριός, ακμή Πρώτου Οίκου, Ωροσκόπος και είναι η Γέννηση, το πρώτο Φως, η πρώτη Ανάσα.

Είναι Καρκίνος, ακμή Τέταρτου Οίκου και είναι η Μάνα, η Αγκαλιά, η Μήτρα, η Πατρίδα, ο Τάφος.

Είναι Ζυγός και είναι η ακμή του Έβδομου Οίκου, είναι η αγαστή Συνεργασία, είναι το Μαζί, είναι ο Γάμος, είναι ο Συνεταίρος της ζωής μας.

Είναι Αιγόκερως, είναι η ακμή του Δέκατου Οίκου, είναι το Μεσουράνημα, είναι ο Πατέρας, είναι η έξωθεν καλή μας Μαρτυρία, είναι η Κατάθεση της προσωπικής μας Ακτινοβολίας!

Ακόμα και αν η Έκλειψη αυτή δεν μας αφορά προσωπικά σε πλανήτες ή σημεία , κάπου μέσα στον αστρολογικό μας χάρτη θα λάβει χώρα… εκεί λοιπόν θα είναι το δικό μας κομμάτι της Ψυχής που θα πρέπει να σκύψουμε και να το φροντίσουμε, να το περιθάλψουμε, να το κατανοήσουμε, να το συγχωρέσουμε. Το προστάζει το Σύμπαν με τόσους πλανήτες ανάδρομους! Με τον ίδιο τον Μάστερ της Έκλειψης, τον Πλούτωνα, να γυρνά προς τα πίσω και να εισβάλλει στα βάθη τα δικά του για να μας θυμίσει πως μόνο μια λεπτή ασημένια κλωστή χωρίζει το φως από το σκοτάδι! Ανάδρομος και ο Αφέντης του Κάρμα και της δίκαιης ανταποδοτικότητας, ο Κρόνος! Ανάδρομος και ο φιλοπόλεμος , δορυφέροντας Άρης… μια παρέα όλοι από τα παλιά, εκεί πίσω… εκεί που οι Ψυχές δεν ξεχνούν παρά επαναλαμβάνουν και ξαναεπαναλαμβάνουν τα καρμικά τους μαθήματα. Γιατί τέτοια είναι η λειτουργία των ανάδρομων πλανητών… είναι εσωτερική! Μας οδηγεί σε αναθεωρήσεις πεπραγμένων. Αναστέλει τη δράση και την στρέφει προς τα έσω και προσπαθεί και παλεύει να μας κάνει να καταλάβουμε και να συγχωρέσουμε. Θυμήσου ποιους πλήγωσες και γλύκανε τις πληγές τους… θυμήσου ποιοι σε πλήγωσαν και συγχώρεσε τους αν μπορείς… μπορείς;;;

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΡΙΟΙ- ΖΥΓΟΙ (1ος – 7ος οίκος)

Ο άξονας της οικογένειας και της εργασίας θα ζητήσει την προσοχή σας σε αυτή την πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του Ιουλίου. Τα θέματα που θα προκύψουν δεν θα είναι καινούρια! Σας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν αλλά δεν είχαν βρει τις επιθυμητές λύσεις. Με τον Πλούτωνα σε αντίθεση με τα Φώτα της Έκλειψης ίσως έχει έρθει η στιγμή να φανείτε μεγαλόψυχοι με τους δικούς σας ανθρώπους (γονείς…. ) και να προσπαθήσετε να καταλάβατε τον τρόπο που λειτούργησαν, να μπείτε στα δικά τους παπούτσια για να μην αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε τις τύψεις σας αργότερα! Μην ξεχνάτε… οι εκλείψεις, φέρνουν ελλείψεις και οι άνθρωποι μετανιώνουμε… εκ των υστέρων τις περισσότερες φορές. Ο άξονας που δέχεστε την έκλειψη είναι άξονας γονεϊκός, είναι η Μάνα και ο Πατέρας!
Στα θέματα της καριέρας ίσως απογοητευτείτε από κάτι που σας είχαν τάξει και βλέπετε πως τελικά δεν προχωρά! Μην το παίρνετε βαριά… το Σύμπαν προσπαθεί να σας προστατέψει. Δεν είναι το καταλληλότερο διάστημα για ανάληψη ευθυνών… αφήστε που οι εκλείψεις του καλοκαιριού μπορεί να λειτουργήσουν σαν από μηχανής Θεός για εσάς και να σας κάνουν χώρο για αυτό που επιθυμείτε επαγγελματικά, μετά τον Αύγουστο. Ιδιαίτερη προσοχή ΚΡΙΟΙ γεννημένοι 9- 13 Απριλίου και ΖΥΓΟΙ 11- 15 Οκτωβρίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ -ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ (4 ος – 10ος οίκος)

Είστε οι πρωταγωνιστές, η σκηνή είναι δική σας και πρέπει να είστε πολύ, πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα πείτε τα ”λόγια ” σας! Η Έκλειψη στον άξονα του συναισθήματος και της σκληρότητας, στον άξονα της υδάτινης κυκλοθυμίας και της γήινης παρορμητικότητας θα φέρει τα πάνω κάτω στις προσωπικές σας σχέσεις. Αυτή η Έκλειψη σας αφορά προσωπικά, είστε εσείς και οι άλλοι… οι όποιοι άλλοι που στέκονται απέναντί σας και περιμένουν να πάρετε την ευθύνη του τέλους… ή της αρχής! Ίσως πέσουν οι τίτλοι για ότι αξίζει να ”πεθάνει”, για ό,τι δεν έχει άλλη προοπτική να αλλάξει, να ανανεωθεί, να προχωρήσει. Και οι αποφάσεις έχουν ξαναπαρθεί και στο παρελθόν, έχετε ξαναφτάσει μια ανάσα πριν. Στην περίπτωση που ήδη έχετε τελειώσει μέσα σας, η Έκλειψη αυτή θα σας φέρει την επόμενη ευκαιρία, την επόμενη συνεργασία, τον επόμενο δικό σας άνθρωπο! Αμεσότερα θα λειτουρήσει η έκλειψη για ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ γεννημένους 11- 15 Ιουλίου και ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ 9 – 13 Ιανουαρίου.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΑΥΡΟΙ- ΣΚΟΡΠΙΟΙ (2ος – 8ος οίκος)

Θέματα μετακινήσεων, σπουδών αλλά και συγγενικών προσώπων θα υποδείξει η Έκλειψη αυτή στα γήινα παιδιά της ασφάλειας και της καλοζωίας. Αν υπάρχουν δυσεπίλυτες διαφορές με αδέρφια, τώρα είναι η στιγμή που τα δεδομένα θα αλλάξουν και οι ΤΑΥΡΟΙ μας θα αναγκαστούν να επιλέξουν αν θα δεχθούν χωρίς όρους τις προσταγές του αίματος και του DNA τους, ή θα προχωρήσουν σε … απόσχιση. Ευνοημένοι εξαιρετικά αυτό το διάστημα οι Ταύροι που έχουν γεννηθεί 23, 24 και 25 Απριλίου γιατί δέχονται στον Ήλιο τους μια ευλογία μοναδική, το μεγάλο τρίγωνο Κρόνου, Ουρανού, Αφροδίτης! Έρωτες που θα ανθίσουν, θα σταθεροποιηθούν και θα δώσουν ανάταση ψυχής στους τυχερούς που θα τους δεχθούν! Και η εύνοια είναι διπλή γιατί αφορά και σε υποθέσεις οκονομικής φύσεως εξίσου! Ευνοημένοι επίσης οι ΤΑΥΡΟΙ που έχουν γεννηθεί από 10 – 15 Μαίου με την ανεξάντλητη δύμαμη του Πλούτωνα σε εξαιρετικά για αυτούς τρίγωνα!

Για τους ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ η πρώτη αυτή Έκλειψη του καλοκαιριού θα φέρει μετακινήσεις και ταξίδια που δεν τα είχαν στο πρόγραμμα αλλά και προβλήματα με μέσα μεταφοράς και τεχνολογικό εξοπλισμό. Μεγάλη προσοχή στον τρόπο που επικοινωνούν γιατί ο άξονας που βάλλεται είναι ακριβώς αυτός! Ο λόγος είναι το όπλο της επικοινωνίας και όταν αυτός γίνει πολύ σκληρός μπορεί να ανοίξει πληγές που δύσκολα θα κλείσουν. Ιδιαίτερα οι γεννημένοι 23, 24 και 25 Οκτώβρη βρίσκονται σε μόνιμο εκνευρισμό αυτό το διάστημα καθώς ο Ουρανός με την αντίθεση που τους πραγματοποιεί αυξάνει την ένταση και την επιθετικότητα τους. Τώρα μπορεί να βγάλετε το μένος που σας κατατρώει σε συντρόφους, φίλους, συνεργάτες, συγγενείς και να τους κεντρίσετε ανελέητα με το κεντρί σας! Λειτουργείτε όμως με τύψεις γιατί είστε ένα βαθιά συναισθηματικό ζώδιο. ‘Οταν ο Ουρανός αναδρομήσει και η Ψυχή σας γαληνέψει… τότε οι τύψεις θα έρθουν να σας συναντήσουν και μπορεί να να στρέψετε το κεντρί σας πάνω σας… Σε αντίθεση με τους Σκορπιούς των πρώτων ημερών, εξαιρετικά ευνοημένοι αυτοί των αρχών του δεύτερου δεκαημέρου με τον γενναιόδωρο Δία να τους χαρίζει απλόχετα θεαματικά τρίγωνα… με τη σύμφωνη γνώμη του Ποσειδώνα φυσικά!

ΛΕΟΝΤΕΣ – ΥΔΡΟΧΟΟΙ ( 5ος – 11ος οίκος)

Παρασκήνιο εγείρει για τους ΛΕΟΝΤΕΣ η Ηλιακή Έκλειψη της 13ης Ιουλίου. Πράγματα κρυφά και αφενέρωτα, μυστικά και συνομωσίες που μέχρι την επόμενη έκλειψη στις 27 του μήνα , θα αποκαλυφθούν με ουρανοκατέβατο τρόπο. Μοιάζει λίγο σαν να κρατούν την ανάσα τους τα πύρινα παιδιά της σταθερότητας και να βουτούν με το κεφάλι σε νερά ανεξερεύνητα… Και ώ! του θαύματος…αναδύονται εκεί στα τέλη του Ιούλη, παίρνουν μια βαθιά ανάσα και οι εχθροί τους έχουν πλέον πρόσωπο! Η κατάσταση αυτή αφορά στους Λέοντες που έχουν γεννηθεί 26, 27 και 28 Ιουλίου και το διάστημα αυτό θα είναι κατά κάποιον τρόπο… προπαρασκευαστικό, για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Οι ΥΔΡΟΧΟΟΙ θα έχουν και αυτοί το μερίδιο τους σε θέματα που αφορούν σε παρασκηνιακές κινήσεις εις βάρος τους, με την πρώτη Έκλειψη του Ιούλη. Θα πρέπει όμως να είναι εξίσου προσεκτικοί και στα θέματα που αφορούν στην φυσική τους κατάσταση και στην υγεία τους. Δεν θα πρέπει να αφήσουν τίποτα στην τύχη και η απόλυτη συνέπεια σε θέματα υγείας είναι απαραίτητη. Με τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιο τους θα τους θυμηθούν γεγονότα, άνθρωποι, αντιπαλότητες και έχθρες που είχαν αντιμετωπίσει και την άνοιξη του 2016. Οι γεννημένοι 1,2,4 και 5 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι σε προτάσεις και προσδοκίες γιατί ο Δίας από το Σκορπιό μπορεί να είναι βοηθητικός για αυτούς, αλλά παράλληλα διογκώνει τις καταστάσεις και τις κάνει να φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές από ότι είναι στην πραγματικότητα. Μετριοπάθεια και διάκριση θα ήταν λοιπόν ο σοφότερος δρόμος.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ – ΤΟΞΟΤΕΣ (3ος – 9ος οίκος)

Για τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ η συγκεκριμένη Έκλειψη δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ως προς την εκδήλωση γεγονότων που μπορεί πραγματικά να τους αναστατώσουν. Ενεργοποιεί περισσότερο τον άξονα των οικονομικών τους, αυτών που προέρχονται από την εργασία τους κυρίως. Το διάστημα αυτό δεν θα ήταν το ιδανικό για να επιδιώξουν αυξήσεις ή να λύσουν θέματα που αφορούν στις απολαβές τους. Καλό θα ήταν να το επιχειρήσουν μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ένα άλλο σημείο στο οποίο κινδυνεύουν να εισπράξουν απογοήτευση τα αεράτα αυτά παιδια του ζωδιακού είναι το θέμα του εσωτερικού ηθικού τους κώδικα. Άτομα στα οποία είχαν αποδώσει ηθικά χαρίσματα και τους είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη θα φανεί στην Έκλειψη αυτή πως στέκονταν πάνω σε πήλινα πόδια. Δραστήριοι, μαχητικοί και περισσότερο αεικίνητοι (γίνεται;), από ότι συνήθως θα είναι οι ΔΙΔΥΜΟΙ του πρώτου δεκαημέρου με τη θετική επίδραση του Άρη από τον Υδροχόο.

Οι ΤΟΞΟΤΕΣ θα έχουν να ασχοληθούν με διαχείρηση οικονομικών που προέρχονται από ενέργειες τρίτων, δηλαδή οικονομικά συντρόφων, κληρονομιές, μεταβιβάσεις, τράπεζες, εφορίες αλλά και επιχειρήσεις. Θα είναι μια Έκλειψη που θα τους γυρίσει λίγο πίσω και θα τους αναγκάσει να σκεφτούν και να αναθεωρήσουν συμπεριφορές του παρελθόντος. Όσο περισσότερο απομακρύνεται ο Κρόνος από το ζώδιο τους, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται πως έπραξαν τα τελευταία δύο χρόνια, ποιους πλήγωσαν, ποιους αδίκησαν και αν τους έχασαν για πάντα. Η Έκλειψη αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία ενδοσκόπησης και ανάληψης ευθυνών. Έρωτες ρομαντικούς και απατηλούς ζουν οι ΤΟΞΟΤΕΣ που έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο, καθώς ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να τους θολώνει την κρίση.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ -ΙΧΘΥΕΣ ( 6ος – 12ος οίκος)

Με την κοινωνική αποδοχή, τη δημοτικότητα και τους στόχους τους θα καταπιαστούν οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ τις ζεστές αυτές ημέρες των καλοκαιρινών εκλείψεων. Φιλίες καρδιακές θα δώσουν ”εξετάσεις” που αν δεν τις περάσουν με επιτυχία ίσως να μην ξαναγίνουν ποτέ όπως πριν. Σε κάποιο είδος εκκαθάρισης προστάζουν οι μέρες τα ευκολοπροσάρμοστα γήινα παιδιά του Ερμή. Οι στόχοι αλλάζουν κατευθύνσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις η δημόσια εικόνα μπορεί να πληγεί ανεπανόρθωτα. Και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να συμβουλέψεις έναν ΠΑΡΘΕΝΟ να δείξει αυτοσυγκράτηση και μέτρο, γιατί συγκρατημένος και μετρημένος έχει γεννηθεί… Εξαιρετικά τυχεροί οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ των πρώτων, πρώτων ημερών, 24 -28 Αυγούστου με το υπέροχο τρίγωνο της γης πραγματικά επάνω στον Ήλιο τους! Μια συμμαχία απίστευτη Ουρανού, Κρόνου και Αφροδίτης θα τους φέρει εξαιρετικές συναισθηματικές και οικονομικές ευκαιρίες που άμεσα θα γίνουν επιτυχίες! Ευνοημένοι και όσοι έχουν γεννηθεί από 10 – 15 Σεπτεμβρίου με τον Πλούτωνα να τους δίνει ανεπανάληπτες ευκαιρίες για καθιέρωση.

Οι ΙΧΘΥΕΣ δέχονται την πρώτη Έκλειψη του καλοκαιριού με περισσότερη ασφάλεια αφού πραγματοποιείται στο φιλικό για αυτούς ζώδιο του Καρκίνου. Έρωτες, έρωτες , έρωτες φωνάζει η έκλειψη… το καλοκαίρι… η θάλασσα… το Σύμπαν… Ακόμα και αν δοθεί ένα τέλος σε κάποιες σχέσεις μέσα στο καλοκαίρι, το ”διαζύγιο” θα είναι βελούδινο και μόνο σκοπό θα έχει την απελευθέρωση σας. Πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ζωδίων αυτό το καλοκαίρι γιατί πάμπολα ΨΑΡΑΚΙΑ με φευγάτο, γοητευτικό βλέμμα θα κυκλοφορήσουν εκεί έξω, έτοιμα για τον απόλυτο έρωτα! Το ευλογημένο τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα τροφοδοτεί με χαρά, ευεξία, ελπίδα και έμπνευση το δεύτερο κυρίως δεκαήμερο των ΙΧΘΥΩΝ. Δεν έχω να πω κάτι άλλο … παρά ανεπανάληπτες στιγμές που πρέπει να τις χαρείτε με όλον τον ρομαντισμό που διαθέτετε ευαίσθητα Ψαράκια! Το φετινό καλοκαίρι σας ανήκει και μοναδική σας υποχρέωση να ψάξετε μέσα σας, βαθιά, με την βοήθεια του σκαπανέα Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και να αποφασίσετε ποιος πραγματικά είναι ο εθισμός της Ψυχής…

”Μαζεύω τα σύνεργα μου… όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση,αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε…”
Νίκο Καζαντζάκη… πόσο καλά γνώριζες τον Πλούτωνα σου!!!