Το οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Το οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Καρδίτσας.

Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ο.Π.Α.Π. ( Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας ). Η ζώνη Ο.Π.Α.Π. σημαίνει ότι μόνο μια συγκεκριμένη περιοχή έχει δικαίωμα να παράγει ένα συγκεκριμένο κρασί. Η παραγωγή του κρασιού ακολουθεί συγκεκριμένες και νομοθετημένες προδιαγραφές όπως η γεωγραφική ζώνη παραγωγής των σταφυλιών, οι επιτρεπόμενες ποικιλίες σταφυλιών για την παραγωγή του, η στρεμματική απόδοση των αμπελιών, η τεχνική της οινοποίησης και ο χρόνος παλαίωσής του. Βρίσκεται στο Μεσενικόλα Δήμου Πλαστήρα και απέχει 22χλμ. από την Καρδίτσα και 3χλμ. από την Λίμνη Πλαστήρα.

barelia-kramitros

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, συνολικής επένδυσης μέχρι σήμερα πάνω από 600.000, με μεγάλη πείρα στο χώρο του κρασιού και με ιδιόκτητες αμπελοκαλλιέργειες 40 περίπου στρεμμάτων όλες στο Μεσενικόλα, ενώ διαθέτει και 100 συνεργαζόμενους αμπελώνες.

Η ετήσια παραγωγή σήμερα είναι 35.000 φιάλες με βασικό προϊόν το Μαύρο Μεσενικόλα το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά, ενώ ένα μέρος της παραγωγής εξάγεται στην Γερμανία. Στην αγορά επίσης διαθέτουμε κρασιά σε φιάλες των 187ml και σε ασκούς (bag in box) των 5, 10, 20 λίτρων.

Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του οινοποιείου ο βασικός του στόχος παραμένει η προώθηση του εμφιαλωμένου προϊόντος σε ανταγωνιστικές τιμές χωρίς όμως κανένα συμβιβασμό στην υψηλή ποιότητα και πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή.

Επίσκεψη

Η οικογένεια Καραμήτρου με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση ξεναγεί όλους τους επισκέπτες στους χώρους του οινοποιείου και προσφέρει για δοκιμή όλα της τα κρασιά.

Οινοποιείο Καραμήτρου

Μεσενικόλας Καρδίτσας 43 067

Τηλ. 24410 95250

Φαξ. 24410 70871

E-mail : giorgoskaramitros@yahoo.gr