Εικόνες, γεύσεις, σκέψεις, ιστορίες, άνθρωποι, απρόοπτα: ένα αξέχαστο ταξίδι στα ωραιότερα της Ελλάδας…

Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του Άκη την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 17:50 είναι η Στεμνίτσα στον νομό Αρκαδίας.

istories apo ti lista_stemnitsa_002

Ο Άκης ταξιδεύει στη Στεμνίτσα, ένα πανέμορφο χωριό στην ορεινή Αρκαδία. Ο Άκης επισκέπτεται την περιοχή, με αφορμή μια ποικιλία μήλων που του είχε μείνει αξέχαστη όταν την είχε πρωτοδοκιμάσει σε μικρότερη ηλικία. Για μία ακόμη φορά μένει έκπληκτος από το τοπίο και μπλέκεται σε μία μοναδική ιστορία με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες του Συλλόγου της περιοχής.

Ο Σύλλογος Γυναικών της Στεμνίτσας έχει οργανώσει μία εκδήλωση που περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι και χορό. Κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης συμβαίνουν πολλά απρόοπτα και εκτός των άλλων αρρωσταίνει και ο τραγουδιστής της βραδιάς. Ενώ οι γυναίκες ψάχνουν εναγωνίως λύση, ο Άκης προσφέρεται να βοηθήσει για να μην ακυρωθεί η βραδιά.

Προτείνει να μαγειρέψει, αλλά οι ποσότητες φαγητού που πρέπει να παρασκευαστούν είναι πολύ μεγάλες για να τα καταφέρει μόνος του. Με τη βοήθεια της κας Αθηνάς, της Προέδρου του Συλλόγου, μαζεύει τις γυναίκες στο καφενείο του χωριού, μαγειρεύει μαζί τους και τους δίνει συνταγές και συμβουλές για να βοηθήσουν και οι ίδιες στην ετοιμασία των πιάτων για τη γιορτή.

istories apo ti lista_stemnitsa_003

Η επίσκεψη του Άκη στη Στεμνίτσα καταλήγει σε ένα μικρό πανηγύρι με τις γυναίκες του χωριού να είναι ενθουσιασμένες και για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής τους αλλά και για τη γνωριμία με τον αγαπημένο τους σεφ.

 

greekaffair.gr