Με τα εκπληκτικά, φιλοσοφικά, γεμάτα χιούμορ και στοχασμό κείμενα του Μπερτόλτ Μπρεχτ, «Ιστορίες του κυρίου Κόινερ», άρχισε τις παραστάσεις του το περιθωριοθέατρο ΘΕΑΣΗ, του Σάββα Αξιώτη στο θέατρο Αλκμήνη, με την συμμετοχή της Μαριαλένας Οικονομίδη.

Στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο ίδιος, τα κοστούμια έχει κάνει ο διάσημος Ιταλός ενδυματολόγος Piero Tosi (βραβευμένος με Oscar), ενώ τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Ντίνος Πετράτος και την μουσική επιμέλεια ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και η Μαριαλένα Οικονομίδη.

Τα κείμενα αυτά που γράφτηκαν το 1927 από τον Μπ. Μπρεχτ ανεβαίνουν για πρώτη φορά θεατροποιημένα ενώ ακούγεται μουσική τζαζ. Ο Σάββας Αξιώτης που ξαναεμφανίζεται στο σανίδι μετά από χρόνια απουσίας, έχει μελοποιήσει και στίχους για την παράσταση. Ο ίδιος, λέει για το έργο: «Αυτά τα διαχρονικότατα κείμενα με το στοχαστικό, ουμανιστικό, κοινονικοπολιτικό περιεχόμενο, αφορούν τις μέρες μας, την κρίση και τα προβλήματά μας, ανατρέποντας την τάξη των βολεμένων της πλουτοκρατίας και της αδιαφορίας, αγγίζοντας το πανανθρώπινο πρόβλημα της μοναξιάς και του εγωισμού που επηρεάζει όλους μας ενώ προσεγγίζουν την σοφία του Αινστάιν, πρόκειται για μια βαθιά κοινωνική ψυχοσκιτσογραφία με πνεύμα και βαθύ χιούμορ».

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8, Γκάζι

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΪΝΕΡ»

Με τους: Σάββα Αξιώτη, Μαριαλένα Οικονομίδη

Πέμπτη 21:30, Παρασκευή 18:30, Σάββατο 18:30

Κρατήσεις εισιτηρίων: 210 342 8650

Διάρκεια παράστασης 65’