Η κακαβιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο των νησιών και γενικά των ψαρο-περιοχών. Λένε ότι οι καπετάνιοι πίνουν την κακαβιά τους στο νεροπότηρο.

 

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ

3  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

4  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ 

250 γρ. ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΕΣ

200 γρ. ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΚΛΑΔΙ ΘΥΜΑΡΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΟΥΖΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζετε τα πετρόψαρα και τα πλένετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε άμεσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο . Αφού τα τσιγαρίσετε ρίχνετε μέσα στην ίδια την κατσαρόλα τις πατάτες τα καρότα το θυμάρι τις ντομάτες και τέλος τα πλυμένα ψάρια με το ούζο .Προσθέτετε αρκετό νερό και αφήνετε να βράσουν.  Όταν βράσουν τα ψάρια τα παίρνετε ,περνάτε την σούπα από τον μύλο του πουρέ ξεκοκαλίζετε όλα τα ψάρια και τα ξανά ρίχνετε μέσα στη σούπα .