ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ 

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια βγάζοντας τα μάτια τα εντόσθια το κόκαλο , τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα κεφάλια τα πλοκάμια τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά λάδι γι α10 λεπτά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη προσθέτουμε το μισό σκόρδο λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε τα καλαμαράκια τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι το υπόλοιπο σκόρδο ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 ώρα . Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το μείγμα τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα , τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά γυρίζοντας προσεχτικά.. Όταν ψηθούν τα κόβετε προσεχτικά σε φέτες.