Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο  μαγειρεύουμε σήμερα “Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι.Μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή  

ΥΛΙΚΑ

4 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι, βουτάμε μέσα τα καλαμάρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί,τα ψήνουμε στο γκρίλ για 5 λεπτά περίπου και μετά τα γυρνάμε τα αλείφουμε με το λαδολέμονο μας και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε από επάνω το σκόρδο το μαϊντανό και είναι έτοιμα.