Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα ανοίξουμε την εβδομάδα μας με μια παραδοσιακή συνταγή, “Καπαμάς Θεσσαλονίκης” από την όμορφη μας συμπρωτεύουσα.

Κρεμμυδόσουπα

ΥΛΙΚΑ

2-3 ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

2 ΚΙΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙ

5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΙΛΟ  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κατσίκι για 1 ώρα περίπου. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μας και το μαρούλι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τις σταφίδες το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και από επάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κατσικιού, ρίχνουμε λίγο ζωμό από το κρέας ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μας και ψήνουμε για ½ ώρα στους 180 βαθμούς.