Καραβίδες Γιαχνί, μια συνταγή  νόστιμη και εύκολη,  για τους λάτρεις της καραβίδας.   Ιδανικός μεζές και για ουζάκι.

Καγιανάς

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

4  ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις καραβίδες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι για 3 λεπτά. Τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι και τις αφήνουμε σε μια λεκάνη. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε ρου σοτάρουμε το αλεύρι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και κατόπιν προσθέτουμε τη τομάτα λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις καραβίδες το μαϊντανό λίγο νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.