ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ… ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ… ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ… ΚΑΙ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ 28ης  ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ…Γράφει η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Καρκίνοι χρόνια σας πολλά!

 Κάθε που ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο κάτι μοναδικό συμβαίνει στο Βόρειο Ημισφαίριο. Η μαγική Πύλη της 00 του Καρκίνου, η κρίσιμη  Πύλη του Συναισθήματος, ανοίγει και δέχεται το Θερινό Ηλιοστάσιο! Είναι η στιγμή  εκείνη του χρόνου που η μέρα νικάει τη νύχτα, που τα νερά αποκτούν μαγικές δυνάμεις και που τα ξερά στεφάνια της πρωτομαγιάς μαζεύονται από τα κατώφλια για να καούν στις φωτιές του Κλήδονα! Κάθε που ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο, το Σύμπαν συντονίζεται με την Ψυχή , συντονίζεται με τη Μνήμη, συντονίζεται με την Ανάμνηση, συντονίζεται με τη Μεγάλη Μητέρα, γιατί αντιπροσωπεύει όλες αυτές  τις θηλυκές αρχές  το παρορμητικό, το διαισθητικό  ζώδιο του νερού, το σιωπηλό, το σκληροκέλυφο που μέσα του όμως κρύβει μια υγρή μαλακιά ψίχα, την ψυχή του, τόσο τρυφερή κι ευαίσθητη που πρέπει να την καλύπτει το σκληρό καύκαλο για να μην διαλυθεί!
Χρόνια σας πολλά λοιπόν ευαίσθητοι Καρκίνοι μου που ξεγελάτε πολύ καλά αυτούς που δεν σας έχουν μελετήσει, γιατί σας νομίζουν αδύναμους και υποχωρητικούς και πιστεύουν πως το ανάποδο περπάτημα σας είναι ένδειξη δειλίας. Έχουν αλήθεια σκεφτεί ποτέ πως ο μεγαλύτερος επαναστάτης , ο μεγάλος και ασυμβίβαστος  αντάρτης προφήτης , ο Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε κάτω από τον δικό σας αστερισμό; ‘Έκανε την είσοδό του από την Πύλη του ζωδίου σας εκεί κοντά στο Θερινό Ηλιοστάσιο με τα κόκκινα μαλλιά του να ανεμίζουν φλογάτα, ακριβώς απέναντι από   το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και τη  γέννηση του Ιησού, την Πύλη που κάνουν την είσοδό τους στη ζωή οι Ταγοί. Τα δυο Ηλιστάσια απέναντι, το καλοκαίρι και ο χειμώνας, η είσοδος και η έξοδος… Συμβολισμοί θα μου πείτε, μα τι αλήθειες κρύβουν! Μια  τέτοια  Πανσέληνος θα γεννηθεί απόψε  στον άξονα αυτόν ακριβώς της Ψυχής και της Ηγεσίας, της Μάνας και του Πατέρα, της Ευαισθησίας και της Σκληρότητας, της Εισόδου και της Εξόδου, καθώς θα ξημερώνει η 28η του Ιουνίου. Μια σκληρή, βροχερή  Πανσέληνος στον Αιγόκερω που δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να αφήσει  το καλοκαίρι  να κάνει ποδαρικό στο Βόρειο Ημισφαίριο!
Κυβερνήτης σας Καρκίνοι μου, είναι η Σελήνη αυτή η κυκλοθυμική, καπριτσιόζα κυρά του Ουρανού με την ευμετάβλητη ψυχολογία και την μεγάλη διαίσθηση. Η αποψινή Πανσέληνος με την οποία και θα κάνετε γενέθλια όσοι Καρκίνοι έχετε γεννηθεί 27 και 28 Ιουνίου θα είναι επαναστατική,  θα είναι επιθετική και θα έχει αντιπαραθέσεις γιατί θα κλέψει  χρώμα από τις φωτιές του Κλήδονα αλλά  και γιατί θα την πάρετε »προίκα» σας για όλη τη γενέθλια χρονιά σας. Τις τελευταίες  νύχτες του Ιούνη, τα νερά κρατούν τη μνήμη των νυχτερινών αστεριών και αποκτούν μαντικές δυνάμεις καθώς » ξαστρίζονται»  κάτω από  το φως τους, πόσο μάλλον απόψε που η Πανσέληνος θα τα λούσει με όλη τη φωτοβόλα  δύναμη που διαθέτει …και μυστικά θα πάψουν να είναι μυστικά… και τα παρορμητικά του πρώτου δεκαημέρου θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ προσεχτικά! Οι άνθρωποι γίνονται αλαφροϊσκιωτοι  κάποιες μέρες σαν κι αυτές και η διαίσθησή τους λειτουργεί στο έπακρο! Κριοί, Καρκίνοι , Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου και περισσότερο όσοι έχετε Ωροσκόπο, Μεσουράνημα αλλά και προσωπικούς πλανήτες από 3 – 6 μοίρες των παρορμητικών προσέξτε μην πληγώσετε και πληγωθείτε αυτές τις ημέρες με μεταφορικό αλλά και φυσικό τρόπο .
Ο Κρόνος θα βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη και δεν θα αφήσει τα τρυφερά συναισθήματα να φανερωθούν, θα τα περικυκλώσει με ένα ακόμη καβουρίσιο καύκαλο, θα τα περιχαρακώσει, θα τα σκληρύνει και δεν θα τους επιτρέψει  να βγουν στην επιφάνεια.
  Εκτός από τον Ήλιο  θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο  και ο Ερμής για λίγες ημέρες ακόμη πραγματοποιώντας ασύμβατο τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, τετράγωνο όμως… που πυροδοτεί εκρηκτικές σκέψεις και καταστάσεις . Ο Ερμής στον Καρκίνο έχει συναισθηματική νοημοσύνη , παρορμητική και με κρίση απόλυτα προσωπική και στην σκληρή του όψη με τον  ανακατωσούρη Ουρανό μπορεί να εκτονώσει άτσαλα κάθε  συσσωρευμένη πίκρα,  μνησικακία ίσως και  θυμό που  θα βρουν πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθούν. Προσεκτικοί λοιπόν  εκτός από τους Καρκίνους  θα πρέπει να είναι και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του παρορμητικού σταυρού, ειδικά όσοι έχουν γεννηθεί στις τελευταίες ημέρες  των  συγκεκριμένων ζωδίων.

 Ο Καρκίνος είναι ένας μικρός σκορπιός και δεν ξεχνά… αλλά σε αντίθεση με το ζώδιο του Σκορπιού δεν ψάχνει την εκδίκηση στην αδυναμία του αυτή να λησμονήσει .

Ψάχνει την  συναισθηματική δικαίωση , την συναισθηματική αποκατάσταση  και αν αυτό επιτευχθεί  αυτός και πάλι δεν ξεχνά! Το ζώδιο του Καρκίνου είναι πάνω από όλα το ζώδιο της μνήμης, της λατρείας σε κάθε τι παλιό, παραδοσιακό, αυθεντικό που περιέχει μέσα του τις σταλαγματιές του χρόνου , είναι το ζώδιο της μητέρας, της γιαγιάς, της εστίας, της πατρίδας. Είναι η  Μάνα που θέλει να φροντίσει , να αγκαλιάσει, να αγαπήσει χωρίς όρους τα παιδιά της. Ο Καρκίνος  είναι ζεστό ψωμί στο τραπέζι, είναι τσουκάλι στη φωτιά και αν γκρινιάζει λίγο, είναι γιατί πασχίζει να δουν και οι άλλοι μέσα από τα ρομαντικά του μάτια τις αξίες του παρελθόντος πάνω στις οποίες χτίζει το μέλλον.Ο Καρκίνος είναι μητρότητα, είναι το ένστικτο της προστασίας του αδύναμου, είναι το  κουκούλι που προστατεύει το έμβρυο, είναι ο ομφάλιος λώρος που το τροφοδοτεί. Κάθε τι που αφορά στις αναμνήσεις της καρδιά μας, είναι το καρκινίσιο κομμάτι μας που όλοι έχουμε μέσα μας…πάντα κάπου θα υπάρχει ο τέταρτος οίκος στο γενέθλιο χάρτη μας….
     Ο Καρκίνος είναι η Ψυχή ! Η Ψυχή αυτή που δεν ξεχνά, αυτά που εμείς ξεχνάμε ή αυτά που καμωνόμαστε  πως έχουμε ξεχάσει… είναι η συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων, η συλλογική  μνήμη όλων των ενσαρκώσεων, είναι η συλλογική μνήμη της »Μάζας». Πανανθρώπινα σύμβολα και όχι απλοί άνθρωποι πλέον, όπως ο Nelson Mandela και ο 14ος  Δαλάι Λάμα γεννήθηκαν κάτω από τον αστερισμό του Καρκίνου ! Άνθρωποι που μπορούν να  είναι τόσο μαλακοί όσο και σκληροί, τόσο ειρηνιστές όσο και πολεμιστές, τόσο αθώοι όσο και ένοχοι , άνθρωποι που μπορούν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους αλλά και τέρμα στη ζωή των άλλων! Ογκόλιθοι ταλέντου  όπως ο Ernest Hemingway, o Robin Willias αλλά και πρόσφατα ο Anthony Bourdain ακολούθησαν το ίδιο μονοπάτι…  Σας φαίνεται περίεργο Καρκίνοι μου; Μην τρομάζετε, με το ζώδιο των serial killers είναι το δικό σας! Μήπως έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να σας δουν με άλλα μάτια αυτοί που συνήθως λένε »τα καημένα τα Καρκινάκια;»  ‘Όταν δεν μπορείς να ξεχάσεις και μέσα σου βράζουν οι μνήμες είναι σαν να κουβαλάς μια »κατάρα» , μια πληγή που δεν μπορεί να κλείσει.

Έχεις γεννηθεί Καρκίνος και θυμάσαι κάθε στιγμή της παιδικής σου ηλικίας, της εφηβικής, της φοιτητικής,  κάθε τι που σε έκανε να χαρείς και κάθε τι  που σε έκανε να θυμώσεις, κάθε τι που σε πλήγωσε…

Θυμάσαι τον παππού σου που σε πήγαινε βόλτες κρατώντας σε από το παιδικό σου χεράκι…  θυμάσαι τη γιαγιά σου που σε κανάκευε κάθε φορά που έπεφτες και χτυπούσες…θυμάσαι τη μαμά σου που σε πήγε στο νηπιαγωγείο την πρώτη ημέρα και σε άφησε και εσύ έκλαιγες…. θυμάσαι το πρώτο μπάνιο… το πρώτο παγωτό… το πρώτο φιλί… θυμάσαι… θυμάσαι… Και φυλάς με φροντίδα  κουτάκια αναμνήσεων καλά κλειδωμένα… φυλάς παλιές φωτογραφίες… φυλάς παλιά λευκώματα και αποξηραμνένα τριαντάφυλλα… φυλάς βότσαλα από καλοκαιρινές διακοπές που μυρίζουν ακόμη αλμύρα… φυλάς το πρώτο δοντάκι που άλλαξε η κόρη σου… φυλάς την πρώτη τούφα από τα μαλλάκια του γιου σου… φυλάς… φυλάς…    Δεν ξεχνάς και φυλάς, γιατί είσαι κάβουρας με μαλακιά ψυχή και σκληρό τσόφλι και βαδίζεις προς τα πίσω, πολύ πίσω… εκεί που άρχισαν όλα… εκεί που πρωτομύρισες το άρωμα της ζωής.
   Ξέρετε… ο Jan Baptist Grenui ο ήρωας του Patrick Suskind, Καρκίνος ήταν… και  έτσι ξεκινάει η ζωή ενός κατά συρροήν » δολοφόνου» που δεν σκότωνε γιατί ήταν εγκληματίας ,αλλά γιατί αδυνατούσε να λησμονήσει  αυτό που τον έκανε να πρωτοαισθανθεί άνθρωπος… εγκληματούσε για να γαληνέψει την  ταραχή της Ψυχής, της Μνήμης, της Ανάμνησης…
     Ο Jan Batist Grenui γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1738  το ξημέρωμα, στα λασπόνερα, πίσω από τους πάγκους  της ψαραγοράς του Παρισιού… σε όλη του τη ζωή έψαχνε  το τέλειο άρωμα, αυτό  που δεν μπορούσε να ξεχάσει πως μύρισε κάποτε… ένα μωρό εγκαταλειμμένο μέσα στις λάσπες της ψαραγοράς του Παρισιού με τη μυρωδιά της   μνήμης  και  της αμνησίας μιας μάνας που το άφησε να πεθάνει… γιατί ο Καρκίνος είναι μυρωδιές, είναι τα αρώματα που ποτέ δεν λησμονάμε… Αυτόν τον ήρωα τον συμπονάω πολύ …
  Καρκίνοι μου  χρόνια σας πολλά!!!