Καρμικές Σχέσεις: οι Σχέσεις των Συνεργατών Ψυχών και οι σχέσεις των Αδελφών Ψυχών

Αλήθεια γνωρίζεται πόσων ειδών σχέσεις δημιουργούμε μέσα στον αέναο κύκλο των ζωών;

 

Όλες οι σχέσεις μας έχουν σημασία και φορτίο. Αλλά, αυτές που θα παίξουν τον πιο καίριο λόγο στη ζωή μας, που θα αφήσουν βαθύτατο αποτύπωμα, γιατί αυτή είναι η αποστολή τους, είναι τριών ειδών: οι Καρμικές Σχέσεις, οι Σχέσεις των Συνεργατών Ψυχών και οι σχέσεις των Αδελφών Ψυχών. Αυτές οι τρεις κατηγορίες μοιάζουν μεταξύ τους, ωστόσο έχουν διαφορά ποιότητας.

 

Ας θυμηθούμε ποια είναι η βασική αρχή που δημιουργεί τις σχέσεις των ανθρώπων, όλες τις σχέσεις. » Κάθε φορά που το ασυνείδητο μας επεξεργάζεται κάτι, ρωτάει κάτι το σύμπαν, η ψυχή καλεί στη ζωή μας τους ανθρώπους που έχουν μέσα τους τα κομμάτια της απάντησης που επιδιώκουμε. » Ας δούμε λοιπόν αυτές οι τρεις μορφές σχέσεων, πώς λειτουργούν στη ζωή μας.

1. Καρμική Σχέση

Όταν εμπλεκόμαστε σε μια καρμική σχέση αισθανόμαστε σαν να μην έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω στα γεγονότα. Συχνά ενεργούμε έξω από τον χαρακτήρα μας σε αυτή τη σχέση. Το ίδιο συμβαίνει όταν είμαστε αντιμέτωποι με τα συναισθήματα από το παρελθόν, για ανθρώπους που θα θέλαμε να ξεχάσουμε, αλλά δεν μπορούμε.

Πάλι τα πράγματα δεν είναι στον δικό μας έλεγχο.. Το μοτίβο της καρμικής σχέσης δεν γίνεται κατανοητό από τον άνθρωπο που το ζει, μέχρι να πάρει το μάθημα που έχει να μάθει από αυτή . Μόλις το μάθημα γίνει κτήμα του ανθρώπου… το μοτίβο τελειώνει. Αυτό έχει σημασία, γιατί οι καρμικές σχέσεις δεν είναι εύκολες. Έχουμε πει, οι καρμικές σχέσεις είναι δύσκολες. Μπορεί να αφορούν τον έρωτά μας, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας. Και μας παραξενεύει που η ζωή μας σε όλους αυτούς τους τομείς ακολουθεί συνήθως ένα μοτίβο. Μα, αν καταλάβουμε το μοτίβο, αν κάτσουμε να σκεφτούμε επάνω στο τι θέλει να μας πει αυτό το μοτίβο, και όχι απλά να προσπαθούμε να το διώξουμε από τη ζωή μας, τότε αυτό θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας! Ας πούμε ότι πέφτουμε συνέχεια στον ίδιο τύπο ανθρώπου, που μας ταλαιπωρεί με τη ζήλια . Δεν θα μπορέσει η επόμενη σχέση μας να έχει λιγότερο καρμικό φορτίο, αν δεν καταλάβουμε το μοτίβο και δεν λύσουμε τα δεσμά του!

Οι καρμικές σχέσεις γενικά υπακούν στον κανόνα «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος , ο δάσκαλος θα εμφανιστεί «. Αλλά αυτός ο δάσκαλος θα εμφανίζεται πάλι και πάλι, με διαφορετικές μορφές, αν δεν έχουμε μάθει το μάθημά μας! Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης ( πολλές εμπειρίες στις σχέσεις, επαγγελματικές δυσχέρειες, προδομένες φιλίες) μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να γίνουν κτήμα μας, να μας μάθουν αυτά που πρέπει να μάθουμε και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για ένα άλλο καρμικό μοτίβο, διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε. Πάντα προσελκύουμε αυτό που χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούμε, όχι ότι μας αρέσει για να περάσουμε ευχάριστα…Από κει και μετά, αν καταλάβουμε πως θερίζουμε ό, τι σπέρνουμε … και πως ζούμε όσα έχουμε αποφασίσει, εύκολα μπορούμε να περάσουμε σε άλλα επίπεδα ανάπτυξης.

2 . Σχέση Συνεργατών

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία να αγκαλιάσουν την ιδέα των προηγούμενων ζωών ή τη μετενσάρκωση, όπως την λέμε. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα ίδια άτομα είναι αποφασισμένοι να βρουν τις ψυχές που ταιριάζουν! Πώς ταιριάζουν; Και κυρίως, πώς αναγνωρίζονται; Οι άνθρωποι έχουν την τάση να προσελκύουν τους ανθρώπους που τους επαινούν με κάποιο τρόπο. Το χρειάζονται αυτό για να προχωρήσουν στη ζωή τους. Οι Ψυχές – Συνεργάτες, έτσι μπαίνουν στη ζωή μας. Είναι αυτοί που θα μας ξεκουράσουν αρχικά από τα βάρη, ακόμα και από μια δύσκολη Καρμική σχέση. Στην προσέλκυση αυτών των ανθρώπων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τι χρειαζόμαστε για αν αναπτυχθούμε. Πολύ συχνά , αυτό που δεν κάνουμε στους εαυτούς μας, θα το προσελκύσουμε από τις Ψυχές Συνεργάτες. Είναι αυτοί που θα μας αναγκάσουν με την αγάπη τους να αλλάξουμε συμπεριφορά, αν το χρειαζόμαστε, αλλά χωρίς την δυσκολία των καρμικών σχέσεων, με αγάπη και φροντίδα . Μια ψυχή συνεργάτης μπορεί να είναι άντρας ή γυναίκα …. δεν έχει καμία διαφορά . Η σχέση με την Ψυχή Συνεργάτη έχει μια ιδιομορφία: Αντιλαμβανόμαστε στον άλλο αυτό που δεν έχουμε , αυτό που μας λείπει . Μέσα από αυτό το είδος της συμβιωτικής σχέσης , κάτι θαυμάσιο συμβαίνει . Μέσα από αυτή τη σχέση θα αντιμετωπίσουμε την επίγνωση των ορίων μας . Αυτό το είδος της ένωση μετατρέπει την μια ψυχή στην άλλη , και το αντίστροφο. Θυμηθείτε πόσες φορές με ένα φίλο σας, ή με τον σύντροφό σας, λέτε τα ίδια πράγματα, όχι όμως από την αρχή της σχέσης. Αργότερα, όταν η σχέση βαθαίνει, όλες οι διαφορές έχουν λειανθεί και ο ένας ακολουθεί τον άλλον με απόλυτη αρμονία .

3 . Αδελφές Ψυχές

Κανονικά, θα έπρεπε να λέγονται Δίδυμες Ψυχές. Είναι οι ψυχές που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πολλά ταξίδια, έχουν έρθει ίσως σε σύγκρουση στο παρελθόν, έχουν περάσει από τα καρμικά στάδια, έχουν δουλέψει σαν Ψυχές Συνεργάτες, και τώρα βρίσκονται στην Αναζήτηση για την Ολότητα

« Οι κόσμοι είναι απλά μια παιδική χαρά του εσείς και εγώ , η πολύχρωμη μάσκα των πολλαπλών εαυτών, γι’ αυτό σε αγαπώ, αγάπη μου, γιατί με ξέρω». Οι συνταρακτική αυτοί στίχοι είναι του » Sir Aurobindo και έχουν τίτλο «Ο Διπλός της Ψυχής μου» «Διπλός» ή δύο φαινομενικά μονές ψυχές, δυο δίδυμες φλόγες είναι το αρσενικό και το θηλυκό: η μισή και μισή ψυχή τους, όταν ενωθούν, σχηματίζουν μαζί μια συνειδητή , αναπτυγμένη ψυχή . Σύμφωνα με πολλούς μύθους και εσωτερικές διδασκαλίες κάποτε υπήρχε αρχικά μία μεγάλη ψυχή , ο Θεός , ο οποίος μοίραζε τον εαυτό του και την ενέργειά του σε μικρότερες ψυχές . Στην ανθρώπινη σφαίρα η διαδικασία αυτή οδήγησε σε μεμονωμένες ψυχές για κάθε ανδρόγυνο ον , και, τέλος, αυτές οι ψυχές χωρίστηκαν σε ένα αρσενικό και θηλυκό μισό για κάθε άνδρα και γυναίκα. ( Πιστεύω ότι η ιστορία του Αδάμ και της Εύας είναι μια συμβολική περιγραφή της παρούσας θεωρίας. )

Δεδομένου ότι κάθε αρσενικό έχει ένα θηλυκό, και κάθε γυναίκα ένα αρσενικό μέρος, θυμούνται κάπως αρχική τους κατάσταση της ενότητας και την αναζήτηση για το συμπλήρωμα του άλλου σε έναν συνεργάτη. Πρόκειται για τη σεξουαλικότητα με την ευρύτερη έννοια . Το ανατολικό σύμβολο yin – yang εκφράζει πολύ καλά αυτήν την αιώνια έλξη των αντιθέτων μερών.

Ωστόσο, το ότι η φλόγα της ενότητας του Θεού είναι σε κάθε ον , αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν την πληρότητα στον εαυτό τους, χωρίς την Δίδυμη Ψυχή τους; Όχι. Οι άνδρες πρέπει να αναπτύξουν σε πρώτο στάδιο τον ανδρισμό τους και στη συνέχεια να κάνουν χώρο για την μαλακότερη θηλυκή πλευρά τους. Οι γυναίκες πρέπει πρώτα να αναπτύξουν τη θηλυκότητά τους και στη συνέχεια να αφήσουν την αρσενική πλευρά τους να ανθίσει. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι εκδηλώνουν το yin – yang στο εσωτερικό σύμβολο. Μέχρι να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία, το αρσενικό θα χρειάζεται το θηλυκό. Αν πρόκειται για ανεπτυγμένες Δίδυμες Ψυχές, οι διαφορές τους είναι λιγότερες από τις ομοιότητες, και το ταξίδι προς το Απόλυτο Φως της Αγάπης, σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Επισης Καρμική σχέση έχουμε με τα διπλανά ζώδια από το ζώδιο εκείνο που βρίσκεται απέναντι από το δικό μας.

Τι σου μαθαίνω, τι μου μαθαίνεις
Τα ζώδια αυτά, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι «ξένα» προς εμάς, τόσο από στοιχείο όσο και από ποιότητα. Ας δούμε τα ζώδια με τα οποία συνδέεται καρμικά το κάθε ζώδιο ξεχωριστά καθώς και τα θετικά μαθήματα που δύναται να αποκομίσει από την στενή επαφή με τα καρμικά του – όπως συχνά αποκαλούνται- ζώδια:

Κριός
1η καρμική σχέση με Παρθένο
Τι μπορεί να μάθει ο Κριός από την Παρθένο: 
Να σκέφτεται πριν από κάθε του πράξη
Να προγραμματίζει καλύτερα την καθημερινότητά του και, γενικότερα, την ζωή του
Να δίνει περισσότερη σημασία στις λεπτομέρειες
Να ενδιαφέρεται περισσότερο για την υγεία του

2η καρμική σχέση με Σκορπιό
Τι μπορεί να μάθει ο Κριός από τον Σκορπιό: 
Να είναι πιο συναισθηματικός
Να έχει υπομονή και να λειτουργεί βάσει στρατηγικής
Να είναι πιο επιφυλακτικός όταν απαιτείται
Να είναι λιγότερο κραυγαλέος

Ταύρος
1η καρμική σχέση με Ζυγό
Τι μπορεί να μάθει ο Ταύρος από τον Ζυγό: 
Να βλέπει πιο σφαιρικά τα πράγματα και τις καταστάσεις, ώστε να περιορίσει την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη του
Να εστιάζει περισσότερο στα πνευματικά αγαθά, ώστε να αποκολληθεί από την ύλη
Να έχει περισσότερη φαντασία
Να μπαίνει στη θέση των άλλων

2η καρμική σχέση με Τοξότη
Τι μπορεί να μάθει ο Ταύρος από τον Τοξότη:
Να είναι πιο ευπροσάρμοστος και να αποδέχεται τις αλλαγές
Να σέβεται την ελευθερία του συντρόφου του και να μην είναι τόσο κτητικός
Να ρισκάρει
Να μη μένει προσκολλημένος σε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις ή ηθικές αξίες και αρχές

Δίδυμος
1η καρμική σχέση με Σκορπιό
Τι μπορεί να μάθει ο Δίδυμος από τον Σκορπιό:
Να εμβαθύνει στις καταστάσεις, στα πράγματα και στις σχέσεις, ώστε να περιορίσει την τάση του να είναι επιφανειακός
Να μην υπόσχεται πράγματα που δε μπορεί να τηρήσει
Να μην αναλώνεται σε ανούσιες κοινωνικές σχέσεις
Να είναι ειλικρινής

2η καρμική σχέση με Αιγόκερω
Τι μπορεί να μάθει ο Δίδυμος από τον Αιγόκερω: 
Να είναι πιο συνεπής και λιγότερο επιπόλαιος
Να αναλαμβάνει ευθύνες
Να ολοκληρώνει τους στόχους του και να μην τους αφήνει μισοτελειωμένους
Να μην είναι φλύαρος

Καρκίνος 
1η καρμική σχέση με Τοξότη
Τι μπορεί να μάθει ο Καρκίνος από τον Τοξότη: 
Να βγαίνει από το «καβούκι» του και να μην είναι τόσο ανασφαλής
Να είναι πιο αισιόδοξος
Να μη γκρινιάζει
Να μη «γαντζώνεται» ασφυκτικά στον σύντροφό του

2η καρμική σχέση με Υδροχόο
Τι μπορεί να μάθει ο Καρκίνος από τον Υδροχόο: 
Να μη μένει προσκολλημένος στο παρελθόν
Να μην είναι ενοχικός
Να διοχετεύει την τεράστια ευαισθησία του και σε συλλογικές δραστηριότητες ή κοινωνικούς σκοπούς
Να μην είναι τόσο προσκολλημένος στις σχέσεις του

Λέων
1η καρμική σχέση με Αιγόκερω
Τι μπορεί να μάθει ο Λέων από τον Αιγόκερω: 
Να μην επιδιώκει διαρκώς τον θαυμασμό και την προσοχή των άλλων
Να μην είναι υπερόπτης
Να μην παραμελεί τις υποχρεώσεις του για χάρη της διασκέδασης
Να είναι πιο καχύποπτος προς τους γύρω του

2η καρμική σχέση με Ιχθύ

Τι μπορεί να μάθει ο Λέων από τον Ιχθύ: 
Να είναι «αθόρυβος» όταν χρειάζεται
Να μην είναι αδιάλλακτος και άκαμπτος
Να μην εξουσιάζει τους γύρω του
Να είναι πιο ταπεινός και λιγότερο εγωκεντρικός

Παρθένος
1η καρμική σχέση με Υδροχόο
Τι μπορεί να μάθει η Παρθένος από τον Υδροχόο: 
Να είναι πιο προοδευτική
Να ελέγχει τους ψυχαναγκασμούς της
Να μην επικρίνει την διαφορετικότητα των άλλων ανθρώπων
Να μην είναι υπερβολικά σχολαστική, καθώς έτσι χάνει την ουσία των πραγμάτων

2η καρμική σχέση με Κριό
Τι μπορεί να μάθει η Παρθένος από τον Κριό: 
Να είναι λιγότερο σεμνή και συντηρητική
Να μην περιορίζεται σε άσκοπες αναλύσεις αλλά να προχωράει και σε πράξεις
Να διεκδικεί τα θέλω της
Να ενεργεί ως ηγέτης όταν χρειάζεται

Ζυγός
1η καρμική σχέση με Ιχθύ
Τι μπορεί να μάθει ο Ζυγός από τον Ιχθύ: 
Να απολαμβάνει τις στιγμές κατά τις οποίες βρίσκεται μόνος του
Να χρησιμοποιεί περισσότερο την διαίσθησή του
Να περιορίζει τα κοινωνικά «πρέπει» του τον χαρακτηρίζουν
Να τολμάει πού και πού να χάνει τις ισορροπίες του, για χάρη του συναισθήματος

2η καρμική σχέση με Ταύρο
Τι μπορεί να μάθει ο Ζυγός από τον Ταύρο: 
Να υπερασπίζεται σταθερά και με σθένος τις απόψεις του, ακόμα κι όταν υπάρχει η πιθανότητα να δυσαρεστήσει τους γύρω του
Να μάθει να λέει και «όχι» στους άλλους όταν του ζητούν πράγματα που δε θέλει ή δε μπορεί να προσφέρει
Να είναι πιο πρακτικός
Να διαχειρίζεται με περισσότερη σύνεση το χρήμα και τα υλικά αγαθά.

Σκορπιός
1η καρμική σχέση με Κριό
Τι μπορεί να μάθει ο Σκορπιός από τον Κριό: 
Να ανοίγεται και να μην είναι τόσο μυστικοπαθής
Να μη γίνεται εκδικητικός
Να αντιδρά επί τόπου και όχι ετεροχρονισμένα.
Να χρησιμοποιεί περισσότερο την λογική του, χωρίς να τοποθετήσει στο περιθώριο το πανίσχυρο ένστικτό του

2η καρμική σχέση με Δίδυμο
Τι μπορεί να μάθει ο Σκορπιός από τον Δίδυμο: 
Να αποκαλύπτεται και να εξωτερικεύει τις σκέψεις του
Να μη ζηλεύει όταν δεν υπάρχει λόγος και να ελέγχει την καχυποψία του
Να μην είναι αυτοκαταστροφικός
Να γίνεται πού και πού ορθολογιστής και να μην παρασύρεται από την εσωτερική ένταση και το πάθος που τον χαρακτηρίζουν

Τοξότης
1η καρμική σχέση με Ταύρο
Τι μπορεί να μάθει ο Τοξότης από τον Ταύρο: 

Να έχει μια σταθερή βάση στην ζωή του
Να είναι πιο ρεαλιστής
Να μετριάσει τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του, ο οποίος κάποιες φορές τον απομακρύνει από την υλοποίηση των στόχων του
Να μη φοβάται την δέσμευση

2η καρμική σχέση με Καρκίνο
Τι μπορεί να μάθει ο Τοξότης από τον Καρκίνο: 
Να μην είναι αδιάκριτος και να έχει περισσότερη συναισθηματική ευφυΐα
Να ρισκάρει λιγότερο, ώστε να μετριάσει την περιπετειώδη φύση του
Να είναι πιο περιποιητικός
Να ξοδεύει λιγότερα χρήματα

Αιγόκερως
1η καρμική σχέση με Δίδυμο
Τι μπορεί να μάθει ο Αιγόκερως από τον Δίδυμο: 
Να είναι περισσότερο κοινωνικός
Να χαλαρώνει και να εκφράζει το χιούμορ του, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα τσαλακωθεί η δημόσια εικόνα του
Να μην είναι τόσο αυστηρός με τους γύρω του
Να είναι λιγότερο συντηρητικός

2η καρμική σχέση με Λέοντα

Τι μπορεί να μάθει ο Αιγόκερως από τον Λέοντα: 
Να εκδηλώνει τα συναισθήματά του πιο συχνά, ώστε να αποκοπεί σταδιακά από την τάση του να τα απωθεί
Να είναι πιο γενναιόδωρος τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο
Να διασκεδάζει και να γίνεται «παιδί» πού και πού
Να τοποθετεί τα πρέπει του στο περιθώριο όταν χρειάζεται, να είναι πιο αυθόρμητος και να μην περιορίζει τον ίδιο του τον εαυτό

Υδροχόος
1η καρμική σχέση με Καρκίνο
Τι μπορεί να μάθει ο Υδροχόος από τον Καρκίνο: 
Να εκτιμά περισσότερο το θεσμό της οικογένειας και τις παραδόσεις
Να μη συνάπτει απρόσωπες σχέσεις και να είναι πιο δοτικός σε μια ερωτική σχέση
Να εκφράζει περισσότερο την τρυφερότητά του
Να περιορίζει τις υπερβολικά διανοητικές προσεγγίσεις του και να δείχνει κατανόηση στα συναισθήματα των άλλων

2η καρμική σχέση με Παρθένο
Τι μπορεί να μάθει ο Υδροχόος από την Παρθένο: 
Να μην είναι τόσο αντιδραστικός
Να υιοθετεί πιο ρεαλιστικές ιδεολογίες
Να μην αισθάνεται πνευματικά ανώτερος από το μέσο άνθρωπο
Να ασκεί αυτοκριτική

Ιχθύς
1η καρμική σχέση με Λέοντα
Τι μπορεί να μάθει ο Ιχθύς από τον Λέοντα:
Να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μην είναι δέσμιος των φόβων και της ανασφάλειάς του
Να μην είναι αναβλητικός
Να ανοίγεται περισσότερο
Να είναι ευθύς

2η καρμική σχέση με Ζυγό
Τι μπορεί να μάθει ο Ιχθύς από τον Ζυγό: 
Να σκέφτεται και λογικά, χωρίς να τοποθετεί την φαντασία του και το ένστικτό του στο περιθώριο
Να είναι πιο εξωστρεφής
Να προβαίνει κατά διαστήματα σε κοινωνικές απολαύσεις
Να είναι πιο σαφής και να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό

 

 

 

Πηγη astropedia.grOroskopos.Tv