Φέτος μπορεί να είχαμε ένα πολύ βαρύ χειμώνα  με πολλά χιόνια και αρκετές  βροχές αλλά και παγωνιά, ωστόσο το καλοκαίρι φέτος μάλλον θα παραείναι θερμό και ίσως το θερμότερο των τελευταίων 50 περίπου ετών!

Οι επιστήμονες κάνουν αναφορά για αρκετούς καύσωνες κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αφού δεν θα είναι λίγες οι φόρες που το θερμόμετρο θα αγγίξει τους  40 C  και μάλιστα σε συνδυασμό με αρκετή υγρασία, γεγονός που ίσως αυξήσει την δυσφορία κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία της Ευρώπης και της Ελλάδας γενικότερα.

Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, θα προτιμήσουν φέτος την Ευρώπη και την Ασία, δίνοντας πιθανότατα το πιο θερμό καλοκαίρι που θα έχουμε βιώσει μέσα στα τελευταία περίπου 50 έτη.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε αρκετά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου. Κάτι τέτοιο μεταδίδουν όλα τα μακροπρόθεσμα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ως τώρα… Eυχόμαστε  να μη πέσουν μέσα και να έχουμε ένα ήπιο  και φυσιολογικό καλοκαίρι με κανονικές  θερμοκρασίες για την εποχή. Πάντως για καλό και για κακό ετοιμάστε ομπρέλες, μπρατσάκια, μάσκες βατραχοπέδιλα και φύγαμε για βουτιές και παραλία …. Και όσοι δεν μπορούν πολλά φρούτα παγωμένους φυσικούς χυμούς και  ανεμιστήρας και Air.contision θα είναι μια ανάσα δροσιάς ..

Καλό καλοκαίρι …

www.greekaffair.gr