Η Κεφαλονιά  είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Διαθέτει αξιόλογες τουριστικές υποδομές και εξαιρετικά ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον. Επίσεις διαθέτει και μοναδικά προιόντα…

Μάντολες –Τοπικό γλύκισμα που παρασκευάζεται από αμύγδαλα, ζάχαρη και φυτικό κόκκινο χρώμα, με τραγανή υφή και μοναδική γεύση. Στα ίδια καταστήματα όπου θα αγοράσετε μάντολες δοκιμάστε και μαντολάτο, ένα τοπικό γλύκισμα από ζάχαρη, αυγό, μέλι, αμύγδαλα, αμυλοσίροπο και βανίλια.

zakynthos-mantolato

 

Κρασί Ρoμπόλα –Τα κλήματα της Ρομπόλας βγαίνουν κυριολεκτικά μέσα από τις πέτρες, γι’αυτό και οι Ιταλοί αποκαλούν το κρασί αυτό Vino di dasso (κρασί της πέτρας). Είναι λευκό, με άρωμα από άνθη εσπεριδοειδών και φρούτα ροδάκινου, κίτρου και μήλου.

robola1

 

Φέτα –Οι Κεφαλονίτες τυροκόμοι παινεύονται ότι από αυτούς εξαπλώθηκε η τέχνη της παρασκευής της σε όλη την Ελλάδα. Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια, πάντως η κεφαλονίτικη φέτα είναι πραγματικά εξαιρετική, αν και αρκετά πικάντικη.

kefalonitika tyria

 

greekaffair