Κεφτεδάκια θαλασσινών η καλοκαιρινή απόλαυση στον ουρανίσκο μας

Αυτά τα κεφτεδάκια με θαλασσινά, είναι μπουκιά και απόλαυση καλοκαιρινή! 

 

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες)
250 γραμ. καβουρόψιχα
12 κράκερ αλμυρά
2 κ.σ μαγιονέζα
1 αυγό
1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγες σταγόνες γουόστερ σος
1 κ.σ χυμό λεμόνι
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
Για το τηγάνισμα
λάδι και αλεύρι

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια θαλασσινών, αλέθουμε πρώτα τις γαρίδες, το καβούρι και τα κράκερ στο μπλέντερ.

Τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.

Τα ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄να σφίξουν.

Τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 2-3΄από την κάθε πλευρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

Τα σερβίρουμε με σαλάτα και κρύα σάλτσα ντομάτας.