Κεφτέδες Αυγολέμονο συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά κεφτεδάκια δοκιμάστε αυτήν την παραλαγή….είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει.

ΥΛΙΚΑ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

3 ΦΕΤΤΕΣ ΨΩΜΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

2 ΑΥΓΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι το ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο το λάδι ένα αυγό αλατοπιπερώνουμε το μαϊντανό το δυόσμο και ζυμώνουμε . Πλάθουμε το μείγμα μας σε στρογγυλούς κεφτέδες τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στους 190 βαθμούς στο φούρνο για 40 λεπτά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τους κεφτέδες, τους αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Χτυπάμε το δεύτερο αυγό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα, περιχύνουμε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και αφήνουμε για 3 λεπτά, τους σερβίρουμε.