Σήμερα θα μαγειρέψουμε αφράτες κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο. Η πιο νόστιμη συνταγή για κεφτέδες φούρνου

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

6 ΠΑΤΑΤΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΙ ΡΙΓΑΝΗ

2 ΑΥΓΑ

3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το κιμά ρίχνουμε το ένα κρεμμύδι το μισό μαϊντανό το ψωμί μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο το δυόσμο τη ρίγανη τα αυγά αλάτι πιπέρι και πρώτα ζυμώνουμε καλά και μετά πλάθουμε το κιμά μας σε κεφτέδες. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες, αλατίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψί βάζουμε από επάνω τους κεφτέδες προσθέτουμε από επάνω το δεύτερο κρεμμύδι το υπόλοιπο μαϊντανό τις τομάτες τριμμένες ένα φλιτζάνι νερό και το λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα γυρνώντας τους κεφτέδες και συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.