Κεφτέδες με πράσα: Μια εύκολη συνταγή για κεφτέδες με πράσα στο φούρνο που μπορείς να σερβίρεις ως κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ

1 ΚΙΛΟ ΠΡΑΣΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

2 ΑΥΓΑ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΞΙΔΙ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΙΠΕΡΙ  ΚΟΚΚΙΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το κύμινο τη ρίγανη τα αυγά και αλατοπίπερο, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Πλένουμε τα πράσα και τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι μας και το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τους κεφτέδες μας στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μισό φλιτζάνι νερό ανακατεύουμε προσθέτουμε και το ξύδι και ρίχνουμε το μείγμα μας στην καυσαρόλα, μόλις πάρει βράσει κατεβάζουμε από την φωτιά.